Σχολεία κλειστά: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο άφησε η υπουργός Παιδεία, Νίκη Κεραμέως, ώστε να καλυφθούν τα κενά εξαιτίας του κορονοϊού. Η υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σημείωσε: «Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Έχουμε ζητήσει αναλυτικές εισηγήσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ύλη που θα πρέπει να έχει καλυφθεί, τα εφόδια που θα πρέπει να έχει αποκτήσει ένας μαθητής για να είναι ομαλή η μετάβασή του στην επόμενη τάξη».

Σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι το βασικό σενάριο είναι η έναρξή τους εντός του Ιουνίου. «Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Είμαστε αισιόδοξοι ως προς αυτό το σενάριο», ανέφερε.

Όσο για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Μας συμβουλεύει μια επιτροπή εξαίρετων λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων», είπε.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με κανόνες και προϋποθέσεις, για να προστατεύεται η υγεία των παιδιών, των οικογενειών τους, των ευπαθών ομάδων αλλά και όλης της κοινωνίας. Την ίδια ώρα, ο κ. Τσιόδρας προανήγγειλε ότι σήμερα θα τοποθετηθεί η επιτροπή για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις