Κορονοϊός γιατροί: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας ζήτησαν μαζικές προσλήψεις και υλικά ατομικής προστασίας.

Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε νοσοκομεία σε όλη την χώρα με σκοπό να προβάλλουν τα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων διεκδικούν ενίσχυση του κλάδου με μόνιμες προσλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Στις 28 Απριλίου προχωράμε σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση!

Kαλούμε τις Ενώσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία και αυτής της κινητοποίησης. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στις ΥΠΕ, με συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των ΚΥ.

Τιμούμε την μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ.
  • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Ένταξη στα BAE.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας για να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά μας.

Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!».

Συγκέντρωση και στο Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι έξω από το νοσοκομείο Ρεθύμνου. Οι γιατροί ζητούν γενναία, πολύπλευρη και μόνιμη στήριξη του ΕΣΥ. Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Τώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο και σαφέστατα γενναία, πολύπλευρη και μόνιμη στήριξη του ΕΣΥ. Μετά την πρώτη υποκριτική φάση των χειροκροτημάτων η κυβέρνηση στην πράξη το μόνο που δεν κάνει είναι αυτό πού οφείλει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις