Σωκράτης Μάλαμας: Από την ημέρα που η χώρα μας μπήκε σε… καραντινά με την επιβολήτων περιοριστικών μέτρων, είχε τη τύχη να απολαύσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετούς καλλιτέχνες. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Σωκράτης Μάλαμας, ο οποίος επικοινωνεί με τους ακροατές του, μέσω ενός τραγουδιού σε καθημερινή βάση. Όμως θέλησε να περάσει και το δικό του μήνυμα για την κυβέρνηση!

Το βίντεο της Τετάρτης συνοδεύτηκε και από χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο ο τραγουδοποιός στέλνει τη στήριξή του σε όλους τους συναδέλφους του, μουσικούς και καλλιτέχνες χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στη στάση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον των εργαζομένων από τον χώρο του πολιτισμού. Εξάλλου, έχουν μείνει αποκλεισμένοι και μετέωροι με κυβερνητική ευθύνη.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

«Το σημερινό τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους φίλους – συνεργάτες – γνωστούς και αγνώστους απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και απ’ όλους τους κλάδους των εργασιών», γράφει ο Σωκράτης Μάλαμας και καταλήγει επισημαίνοτας: «Η αδιαφορία και ο προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης για όλους αυτούς είναι πνιγμός και εξαφάνιση. Μάλλον με πολύ στοχευμένη πρόθεση».

Gepostet von Sokratis Malamas / Σωκράτης Μάλαμας amMittwoch, 29. April 2020

Το τραγούδι που επέλεξε σήμερα

Το τραγούδι που διάλεξε για τη σημερινή ημέρα – και το οποίο αφιερώνει στους συναδέλφους μουσικούς – είναι το «Ποιος τη ζωή μου», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του.

Ποιος τη ζωή μου

Ποιος τη ζωή μου Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου #sokratismalamas

Gepostet von Sokratis Malamas / Σωκράτης Μάλαμας am Mittwoch, 29. April 2020

Ο Σωκράτης Μάλαμας γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1957 στη Συκιά της Χαλκιδικής. Λόγοι εργασίας των γονέων του τον έκαναν να βρεθεί στη Στουτγάρδη της Γερμανίας μέχρι τα εφηβικά του χρόνια. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Το μπουζούκι που του έκανε δώρο ο πατέρας του αποτέλεσε το αρχικό του ερέθισμα για τη μουσική. Στα δεκατρία του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα ως επιβράβευση για τις επιδόσεις του στα σχολικά μαθήματα και στα δεκαεφτά του παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Έχει συνεργαστεί στη διάρκεια της πορείας του με διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο συνθέτης Nίκος Ξυδάκης, η ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, ο ερμηνευτής και συνθέτης Αλκίνοος Ιωαννίδης, η ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά, οι τραγουδοποιοί Ορφέας Περίδης και Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Με στιχουργούς όπως ο Γιάννης Tσατσόπουλος, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Γιώργος Aθανασόπουλος, ο Άλκης Αλκαίος, η Φωτεινή Λαμπρίδη, η Πηγή Καφετζοπούλου, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Mιχάλης Γκανάς, ο Oδυσσέας Iωάννου και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, είχε αρκετές συμμετοχές σε έργα άλλων καλλιτεχνών, όπως ο Λουδοβίκος των Aνωγείων, ο Διονύσης Τσακνής, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Μαρία Θωίδου, ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia (των Active Member), η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μαρία Λουκά, ο Νίκος Χαλβαντζής και οι Χαΐνηδες.