Πολυτεχνειούπολη: Η καταδίωξη στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου το βράδυ της περασμένης Τρίτης με τη σύλληψη ενός 37χρονου Αλβανού υπηκόου, έφερε στο φως τη δράση συμμορίας με «έδρα» τον πανεπιστημιακό χώρο, που εμπλέκεται στην απαγωγή 17χρονου και ληστεία των γονέων του στο Παγκράτι, καθώς και στις διαδοχικές κλοπές εργαστηριακού εξοπλισμού και υπολογιστών από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών, αξίας περίπου 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, oι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, έπειτα από πληροφορίες εντόπισαν τον 37χρονο, το βράδυ της περασμένης Τρίτης να κινείται με ένα λευκό αυτοκίνητο μέσα στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης. Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν ακολούθησε καταδίωξη, με τον ύποπτο στην προσπάθειά τους να διαφύγει να συγκρούεται με σταθμευμένο αυτοκίνητο, την πύλη και να καταλήγει πάνω σε δέντρο, ενώ ένας αστυνομικός πυροβόλησε τα λάστιχα του οχήματος.

Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς και συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε αφαιρεθεί την 08-04-2020 από περιοχή της Αττικής. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας φαίνεται ταυτοποιήθηκε ένας 28χρονος ομοεθνής του, ενώ εμπλέκονται τρεις ακόμη άνδρες και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν ως «βάση» τους την Πολυτεχνειούπολη, όπου προέβαιναν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ληστείες, απαγωγή και κλοπές από πανεπιστημιακούς χώρους. Ο 37χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, εμπλέκεται στην απαγωγή 17χρονου, μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στις 12 Μαΐου 2019. Δύο δράστες τον είχαν ακινητοποιήσει, τον έδεσαν με καλώδιο από φορτιστή κινητού τηλεφώνου σε ένα δέντρο και με ένα πιστόλι τον απειλούσαν προκειμένου να πάνε σπίτι του για να αρπάξουν χρήματα.

Είχαν ρημάξει εργαστήρια και γραφεία καθηγητών στην Πολυτεχνειούπολη

Από τις 27 Φεβρουαρίου 2020 έως τα τέλη Μαρτίου, μέλη της ίδια συμμορίας είχαν εισβάλει στη Νέα Πτέρυγα της Σχολής Χημικών Μηχανικών, στη Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Είχαν κλέψει εργαστηριακό εξοπλισμό, καθώς και υπολογιστές από ένα μεγάλο αριθμό γραφείων και εργαστηρίων. Η αξία του εξοπλισμού των επιστημονικών μετρήσεων που εκλάπη υπολογίζεται ότι έφθανε τις 200.000 ευρώ.

Σε έρευνες σε δωμάτια της φοιτητικής εστίας του Ε.Μ.Π. βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος εργαστηριακού εξοπλισμού από τα εργαστήρια και ποσότητα ναρκωτικών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, πέραν της προαναφερόμενης κλοπής οχήματος, έχει διαπράξει μαζί με τον συνεργό του πολλές κλοπές και διαρρήξεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Και οι δύο δράστες είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα και επικινδυνότητα στη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών.