Αττικόν Νοσοκομείο: Από το πρωί στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός στον πρώτο όροφο, καθώς διαπιστώθηκε ότι τρεις γιατροί από το προσωπικό έχουν προσβληθεί στον ιό και ακόμα τρεις ασθενείς επίσης έχουν προσβληθεί. Στον πρώτο όροφο στεγάζεται η Πνευμονολογική – Νευρολογική κλινική.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα των τεστ, δρομολόγησε τις απαραίτητες διαδικασίες, κλείνοντας για απολύμανση την νευρολογική και πνευμονολογική κλινική.

Στους τρεις ασθενείς ο. έλεγχος που έγινε ήταν επαναληπτικός. Οι συγκεκριμένοι είχαν ελεγχθεί και κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, πριν από 4 ημέρες, ωστόσο τα τεστ είχαν βγει αρνητικά. Σύμφωνα με πληροφορίες  έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν νοσήσει.

Εκ παραλλήλου 25 ασθενείς και από τις δύο κλινικές, υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό, αλλά ευτυχώς όλοι βρέθηκαν αρνητικοί. Οι γιατροί που είναι θετικοί στον κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί και αναμένονται σχετικοί έλεγχοι, σε όσους υγειονομικούς υπαλλήλους είχαν βρεθεί στον «επίμαχο» χώρο, τις προηγούμενες ημέρες.

To συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει κάνει αρκετές διαμαρτυρίες καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δηλώντας ότι  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πάγια και πλέον αυξημένα. Kαι συμμετείχαν σε όλες τις κινητοποιήσεις που έκαναν τα σωματεία τους.

Μέχρι στιγμή πολλοί εργαζόμενοι, σε διάφορους τομείς υποστήριξης των νοσοκομείων, ακόμα και διοικητικοί υπάλληλοι, έχουν όλο αυτό το διάστημα προσβληθεί από τον ιό. Στο Θριάσιο, στο Αγία Όλγα, στο Γεννηματάς, νοσοκομείο Κοζάνης και αλλού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις