Μάσκες Δωρεάν: Ο Δήμος στο προάστιο Chevilly Larue, στο Νότιο Παρίσι, μοιράζει πόρτα πόρτα και εντελώς δωρεάν μάσκες ελληνικής κατασκευής, Πρόκειται για τις υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες κόστους από 2.5 – 3 ευρώ  στην Ελλάδα, όπου στο γαλλικό προάστιο μοιράζονται στους πολίτες πόρτα-πόρτα από εθελοντές και δημοτικούς συμβούλους, εντελώς δωρεάν! (Πηγή: εφημερίδα Αυγή)

Σχετική ενημέρωση υπάρχει στον ιστότοπο του Δήμου όπου προειδοποιούν τους πολίτες ώστε να μην ξαφνιαστούν αν τους κτυπήσει κάποιος το κουδούνι. Μάλιστα όπως ενημερώνει ο Δήμος όσοι κάνουν τη διανομή θα έχουν μαζί τους γράμμα της Δημάρχου και δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια οι ίδιοι για να πάρουν τη μάσκα τους.

H ανάρτηση στο σάιτ του δήμου: http://www.ville-chevilly-larue.fr/fonctionnalites/actualites-109/infos-covid-19-point-du-30-avril-2020-2601.html?cHash=d136a331109eda8c86b63d60b1be1da6

Διανομή μασκών δωρεάν στους πολίτες γίνεται και σε άλλους Δήμους της Γαλλίας όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που ανατρέπει τους ισχυρισμούς μελών της κυβέρνησης, που δηλώνουν ότι πουθενά δεν προσφέρονται στους πολίτες δωρεάν οι μάσκες. Λόγου χάρη στην Ισπανία διανέμονται μάσκες στους πολίτες, ώστε από τη Δευτέρα να τις φορούν υποχρεωτικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Να σημειωθεί επίσης ότι στη Γαλλία σε όλους τους σταθμούς του μετρό διανέμονται στους πολίτες συσκευασμένες 10 μάσκες μίας χρήσης κάτι που γίνεται και στο Βέλγιο.
Στην Ελλάδα οι πολίτες καλούνται να τις πληρώνουν χωρίς ο υπουργός Ανάπτυξης να δέχεται να βάλει διατίμηση προκειμένου να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια. Επιπλέον οι πολίτες θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 150 ευρώ αν δεν τις φορούν.

Ενώ αρχικά με βάση τις ανακοινώσεις Τσιόδρα-Χαρδαλιά, μάσκες έπρεπε υποχρεωτικά όλοι να φορούν σε κλειστούς χώρους όπου μπορεί να υπάρξει συνωστισμός (σούπερ μάρκετ, στα παντοπωλεία, στα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα νοσοκομεία, στα κουρεία, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής κ.α), τελικώς περιορίστηκαν κατά πολύ οι χώροι όπου θα τη φορούμε υποχρεωτικά υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα. Κι ο λόγος φυσικά είναι ότι οι πολίτες δεν μπορούν να επιβαρυνθούν αυτό το κόστος.

Τουλάχιστον οι δήμοι Ελληνικού, Αργυρούπολης και Γλυφάδας θα χορηγούν σε μαθητές και καθηγητές, δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις