Καιρός σήμερα: Η περισσότερη βροχή το πρωί έπεσε σε Χίο, Λήμνο και Θερμοπύλες.

Οι βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία θα σταματήσουν, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Πτώση της θερμοκρασίας – Βροχερός καιρός

Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σήμερα. Σε σχέση με τα επίπεδα της Κυριακής, θα είναι έως και δύο βαθμούς χαμηλότερη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας, με τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20-21 βαθμούς σε αυτές τις περιοχές. Δείτε και τον δορυφόρο από το windy.com με την ώρα προς ώρα πρόγνωση:

Η πτώση της θερμοκρασίας όμως αναμένεται να είναι πρόσκαιρη, αφού την Τρίτη αναμένεται άνοδός της έως και τέσσερις βαθμούς σε σχέση με τα επίπεδα της Δευτέρας, με τις μέγιστες τιμές στα κεντρικά να φτάνουν τους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αλλεργίες

Οι πρώιμες αλλεργίες της άνοιξης οφείλονται κυρίως στη γύρη των δέντρων. Αργότερα και όσο ο καιρός ζεσταίνει προστίθεται η γύρη των χόρτων και άλλων φυτών. Αντίθετα με ότι πιστεύεται, σπάνια ευθύνονται φυτά με έντονα χρώματα ή αρώματα καθώς φέρουν βαρύτερες, κολλώδεις γύρεις. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις γύρης παρατηρούνται συνήθως νωρίς το απόγευμα (5-6 μμ) στην εξοχή και μία-δύο ώρες αργότερα στις πόλεις. Μια δεύτερη κορύφωση της συγκέντρωσης παρατηρείται μετά τα μεσάνυχτα. Φυσικά, τα προαναφερθέντα εξαρτώνται πάντα και από τις καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε στα ελληνικά την πρόγνωση σε σχέση με τους αλλεργικούς, σε σχέση με την υγρασία, τον αέρα (γύρη, σκόνη) και άλλους παράγοντες που καθιστούν υψηλή ή όχι την επίδραση του καιρού σε όσους έχουν αλλεργίες πατώντας εδώ και εδώ για πιο εξειδικευμένα αναλόγως τον αλλεργιογόνο παράγοντα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις