Δίκη Τοπαλούδη: Συνεχίστηκε, ύστερα από την αναγκαστική αναβολή λόγω κορονοϊού, η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Σημειώνεται πως η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς λήγει η 18μηνη προσωρινή κράτηση των δυο βασικών κατηγορουμένων.

Την πρώτη ημέρα της σταδιακής άρσης των μέτρων, το προαύλιο του Πρωτοδικείου Αθηνών θύμιζε νοσοκομείο. Δεκάδες υποψήφιοι ένορκοι ήταν συγκεντρωμένοι για τις υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν. Η γραμματέας βγήκε έξω φωνάζοντας ονόματα προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι ήταν παρόντες και η κλήρωση έγινε εντός του κτιρίου.

Στην αίθουσα των 98τμ -σύμφωνα με τους δικηγόρους- που εκδικάζεται η υπόθεση Τοπαλούδη, βρίσκονταν περίπου 20 άτομα, ενώ δεν επετράπη η παρουσία κοινού, αλλά ούτε ενός έστω δημοσιογράφου με απόφαση της Προέδρου, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και ακυρότητα της διαδικασίας, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, καθώς δεν τηρείται η αρχή της δημοσιότητας της δίκης.

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι, η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του ροδίτη κατηγορουμένου. Για πρώτη φορά στην έδρα κάθονται μόνο οι δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας ενώ οι ένορκοι για λόγους ασφαλείας κάθισαν στα έδρανα των δικηγόρων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις