Κυψέλη: Νέος κύκλος επεισοδίων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου το βράδυ του Σαββάτου (9/5), όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα.

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν το βράδυ, με πέτρες και ξύλα, σε δύο σούπερ μάρκετ στην Κυψέλη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και έσπασαν την τζαμαρία τους, ενώ προκάλεσαν παράλληλα φθορές και σε ένα ΑΤΜ, καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα του ενός καταστήματος στην ίδια περιοχή.

Τα ίδια άτομα πέταξαν μια βόμβα μολότοφ σε μηχανή της ΔΙ.ΑΣ, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός. Έως αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Λίγο νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και έκαναν πορεία στην περιοχή.  Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία ως απάντηση για τα γεγονότα που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (8/5) υπήρξαν επεισόδια, προσαγωγές και συλλήψεις από την Αστυνομία. Οι εικόνες μάχης στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου ξεκίνησαν όταν διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο για να διαλύσουν περίπου 250 συγκεντρωμένους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στις 00:50 κάποιος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε πως κάποιος στην περιοχή έπεσε θύμα ληστείας. Στο τηλεφώνημα μάλιστα ο καλών ανέφερε ότι το άτομο είναι μαχαιρωμένο και ως σημείο αναφοράς έδινε την πλατεία Αγίου Γεωργίου, εκεί όπου βρίσκονταν περισσότεροι από 250 συγκεντρωμένοι και στη θέα των αστυνομικών άρχισαν να επιτίθενται εναντίον τους με μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Τα στενά γύρω από την πλατεία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Έγιναν 37 προσαγωγές εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η ένταση συνεχίστηκε και στην οδό Σούτσου, όπου η αστυνομία προσήγαγε και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης υπέρ των προσαχθέντων έξω από τη ΓΑΔΑ.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων ασκήθηκαν κατηγορίες για τέσσερα κακουργήματα, ενώ η δίκη τους ορίστηκε να γίνει στις 21 Μαΐου. Ένας από τους συλληφθέντες μάλιστα, είχε προσαχθεί κατά το παρελθόν, μετά από επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ πέντε από τους προσαχθέντες είναι γνώριμοι των Αρχών, αφού έχουν προσαχθεί μετά από επεισόδια. Τέλος, κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι τους «έπνιξαν» τα χημικά, ενώ υπάρχει αναφορά για τουλάχιστον ένα άτομο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ράμματα.