Τσιόδρας – Καραντίνα: Είναι γεγονός ότι δεν πρωταγωνίστησαν οι υπουργοί της κυβέρνησης στη μάχη κατά του κορονοϊού. Κάπως ο κύριος Βρούτσης με τα σκοιλ ελικικου κατάφερε να πέσουν τα φώτα επάνω του και ο κύριος Χαρδαλιάς που τον σαπορτάριζαν όλα τα «γκλόσι» περιοδικά.

Γιατί αν η Υγεία έδωσε τη μητέρα των μαχών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Ελλάδα κατατάσσεται προτελευταία ανάμεσα σε 24 ευρωπαϊκές χώρες, όσον αφορά τις πρόσθετες δαπάνες της για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. Εν ολίγοις η κυβέρνηση απλά χειροκρότησε…

Πρόσφατο δημοσίευμα του thepressproject.gr αναφέρει ότι, πάντα, με πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η κυβέρνηση έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής 15 δολάρια ανά άτομο, την ώρα που η Λιθουανία που έρχεται πρώτη, έχοντας ξοδέψει 386 δολάρια ανά άτομο. Στη σχετική λίστα των 24 χωρών μόνο η Σερβία έχει δαπανήσει λιγότερα χρήματα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας της, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΠΟΥ όπου παρακολουθείται ο τρόπος με τον οποίο τα εθνικά συστήματα υγείας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ανταποκρίνονται στην πανδημία του ιού, η Ελλάδα έρχεται προτελευταία ανάμεσα σε 24 χώρες ως προς το έκτακτο χρηματικό ποσό που έχει δαπανήσει για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όπως διευκρινίζεται δε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό, στην Ελλάδα οι πρόσθετες δαπάνες που διατίθενται για την υγεία προέρχονται κυρίως από δωρεές ιδιωτών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις