Άνοιγμα σχολείων: Μία εβδομάδα μετά το… δεύτερο κουδούνι που ήχησε για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, έτοιμοι να διαβούν τον ίδιο δρόμο είναι τόσο οι μαθητές του Γυμνασίου όσο και εκείνοι των υπόλοιπων βαθμίδων του Λυκείου. Η επιστροφή στις τάξεις είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (18/5), με τα ίδια μέτρα προστασίας (15 μαθητές ανά αίθουσα, τμηματική είσοδος και έξοδος από το σχολείο, χωριά διαλείμματα, φυσική απόσταση, χρήση αντισηπτικού και προαιρετική χρήση μάσκας), αλλά με μεγάλο ερώτημα την πρακτική εφαρμογή του μέτρου της online διδασκαλίας.

Σύμφωνα με την ρύθμιση, που έχει ισχύ έως το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, η κάμερα θα πρέπει να εστιάζει στον εκπαιδευτικό ή/και στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας μόνο, ενώ η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος δεν αφορά μέρος της διδακτικής ώρας που σχετίζεται με τυχόν εξέταση μαθητών.

Όσον αφορά στους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, καλούνται να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολικά χρονιά, σύμφωνα με την ενημέρωση που στάλθηκε προς τα σχολεία από το γραφείο της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη. Οι διευθυντές των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων θα ενημερώσουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν τώρα στο γυμνάσιο και στις Α΄ και Β΄ τάξεις του λυκείου ότι πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους και… μετά το καλοκαίρι.

Τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου με ευθύνη των Υπεύθυνων Σχολικών Κέντρων Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΥΣΚΑΕ), με αναδιαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος όπου απαιτείται, χωρίς αλλαγή των ωρών διδασκαλίας του κάθε εκπαιδευτικού σύμφωνα με τη σύμβασή του, και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι τι θα συμβεί με τα παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου…

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις, ως γνωστόν, θα αρχίσουν στις 15 Ιουνίου (τρεις ημέρες αφότου θα έχει χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι σε Γυμνάσια, Λύκεια), ενώ σύμφωνα με την “Καθημερινή”, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να ορίσει την 1η Σεπτεμβρίου ως εναρκτήρια ημερομηνία της νέας σχολικής χρονιάς. Η αυριανή εκκίνηση δεν θα μπορούσε να μην έχει και το δικό της σποτ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις