Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς το σήμερα το πρωί, 21 Μαΐου, ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ντουράκο, στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα ενώ συνέδραμε και ένα αεροσκάφος. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά το τελευταίο 24ωρο κλήθηκαν να επέμβουν σε:

  • 104 αστικές πυρκαγιές
  • 37 δασικές πυρκαγιές
  • 52 παροχές βοήθειας

«Αττική 2014-2020»

Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, η τελετή παράδοσης στο Πυροσβεστικό Σώμα τριάντα πέντε (35) πυροσβεστικών οχημάτων, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, σύμφωνα με την οποία το Πυροσβεστικό Σώμα εξασφάλισε μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση πράξης από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με τίτλο «Εξοπλισμός Αντιμετώπισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ.

Η προμήθεια νέων πυροσβεστικών οχημάτων αφορά σε:

  • 21 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 500lit νερού,
  • 12 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 4.000lit νερού και
  • 2 Ειδικά βραχιονοφόρα πυροσβεστικά οχημάτα, ωφέλιμου ύψους 20 m.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αφού ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής για τη δωρεά των οχημάτων, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή που θα έχουν αυτά στον μηχανισμό για τη διαχείριση κρίσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η δωρεά αυτή συμβάλλει στην ανύψωση του ηθικού των υπαλλήλων οι οποίοι πλέον θα χειρίζονται τον σύγχρονο εξοπλισμό». Συμπλήρωσε δε, πως «με την πρόσφατη ψήφιση του νέου Νόμου για την αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας, βάλαμε τις βάσεις για την θωράκιση της χώρας μας, ώστε να δημιουργήσουμε έναν δυναμικό μηχανισμό που θα διαχειρίζεται από τώρα και στο εξής οποιαδήποτε κρίση προκύψει».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, αφού τόνισε ότι η προμήθεια των νέων οχημάτων θα έχει αντίκρισμα και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην θωράκιση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι «σήμερα στελεχώνουμε και θέτουμε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Περιφέρεια Αττικής τριάντα πέντε υπερσύγχρονα οχήματα διαφόρων τύπων, τα οποία προμηθεύτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική 2014-2020» . Τα πυροσβεστικά αυτά οχήματα είναι από τα πλέον σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και κατάλληλα για τις αστικές και τις δασικές πυρκαγιές, αλλά και για κάθε είδους παροχής βοηθείας. Οι δυνατότητές τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και κατά συνέπεια, συμβάλουν στην τιτάνια προσπάθεια διάσωσης των δασών μας και εν γένει στην αντιμετώπιση των καταστροφών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει αποδείξει ότι είναι αρωγός μας και συνοδοιπόρος μας. Όχι μόνο υλοποιώντας το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και στις δύσκολες μέρες της πανδημίας μας παρείχε 10.000 μάσκες για την προστασία των συναδέλφων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις