Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει για προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια και η Κροατία, σημείωσε ο Φρίντριχ Γιούσεν, επικεφαλής του τουριστικού κολοσσού TUI. Σε συνέντευξή του στο ARD, τόνισε ότι «ο κορονοϊός δεν σταματάει στα σύνορα» και υπογράμμισε τη σημασία της διασφάλισης των τουριστικών προορισμών με συγκεκριμένα μέτρα. «Για αυτό συνεργαζόμαστε με τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις και επεξεργαζόμαστε σχέδια, για να κάνουμε ασφαλείς τις διακοπές», συνέχισε και ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα δίδεται στις χώρες της Ευρώπης.

«Τα Κανάρια, οι Βαλεαρίδες, η Ελλάδα, η Κύπρος, αλλά και η Κροατία βρίσκονται στο επίκεντρο. Εκεί υπήρχαν πολύ λίγα κρούσματα κορονοϊού», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η TUI ξεκινά το πρόγραμμά της – περιορισμένο κατά 50% – προς αυτούς τους προορισμούς ήδη στα μέσα Ιουνίου. «Εκεί έχουν ήδη τεθεί κανόνες, έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να μην πρέπει κανείς να έχει οποιαδήποτε ανησυχία», κατέληξε.

Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή σχετικά με το τι θα συμβεί αν κάποιος, που έχει αγοράσει πακέτο διακοπών για την Ελλάδα τον Αύγουστο, βρεθεί αντιμέτωπος με νέο κύμα της πανδημίας και εκ νέου περιορισμούς, ο επικεφαλής της TUI διευκρινίζει ότι η εταιρία εφαρμόζει πολιτική δωρεάν ακύρωσης, ενώ διαβεβαιώνει ότι «θα φροντίσει τους πελάτες της», καθώς «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της το χρέος της απέναντί τους».

Που θα πάνε διακοπές οι Γερμανοί

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD,  το 50% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει φέτος διακοπές – πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κάτω του 25% . Το 31% προγραμματίζει διακοπές εντός Γερμανίας, ενώ στην Ευρώπη σχεδιάζει να περάσει τις διακοπές του το 19% και σε πιο μακρινούς προορισμούς το 3%. Ο επικεφαλής της TUI εκφράζει, πάντως, την αισιοδοξία του, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό των Γερμανών που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες. Λέει χαρακτηριστικά «αν και αυτοί αποφάσιζαν να κάνουν διακοπές στη Γερμανία, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα».

Δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις