Ενεργή εστία του κορονοϊού παραμένει η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα που εντοπίστηκαν δώδεκα νέα θετικά κρούσματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας των τελευταίων ιχνηλατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό των Ρομά, τα δέκα προέκυψαν από τα τελευταία 107 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Τα άλλα δύο άτομα μετέβησαν μόνα τους στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων που αισθάνθηκαν και αποδείχτηκε ότι είναι μολυσμένα στον ιό. Πρόκειται για έναν 46χρονο που ήδη νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μια 21χρονη έγκυο. Οι εξελίξεις αυτές υποχρεώνουν τους ειδικούς να προχωρήσουν σήμερα σε νέα ιχνηλάτηση στα συγγενικά πρόσωπα των δύο τελευταίων.

Τι είχε πει ο Τσιόδρας για τα κρούσματα σε οικισμούς

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης είχε επισημάνει ότι «οι επιδημίες σε συγκεκριμένους χώρους όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ευνοούνται. Ο ιός κερδίζει έδαφος. Δεν έχει εξαφανιστεί. Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς, όπως οικισμοί Ρομά απαιτούν ειδική διαχείριση».

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως χρειάζονται 30-35 μέρες για να κατέβει το Ρ0 σε 0,5. «Με ανησυχεί να μη γίνει πρακτικά αδύνατο αυτό όταν έχουμε πολλές επιδημίες», πρόσθεσε.

«Οι φίλοι μας οι Ρομά πρέπει να μας βοηθήσουν για να μειώσουμε με αυτή την επιδημία», τόνισε μεταξύ άλλων σε μία από τις ενημερώσεις του και αφότου είχαν προηγηθεί επεισόδια στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της μεταφοράς των ασθενών με κορωνοιό στην «Αρωγή».

Τότε, οι κάτοικοι είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε νέο γύρο τεστ ενώ άναψαν φωτιές και έκλεισαν κεντρικό δρόμο. Επίσης, κάτοικος προπηλάκισε δημοσιογράφο.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές ενώ έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις και με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον κ. Χαρδαλιά να δηλώνει ότι τέτοια επιδημιολογικά φορτία σε πολλές περιοχές μπορεί να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να οδηγηθούμε εκεί που με τόση μεγάλη προσπάθεια έχουμε αποφύγει αυτόν τον καιρό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις