Την αντίθεσή τους στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τον τουρισμό και την εστίαση εξέφρασαν εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους κλάδους, διαδηλώνοντας σήμερα το πρωί, Παρασκευή 22 Μαΐου, έξω από το υπουργείο Εργασίας. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να τους εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον, ωστόσο, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό. Λίγο αργότερα οι εργαζόμενοι αποχώρησαν άπραγοι και κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, ζητούν:

  • Να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, βάσει των συλλογικών συμβάσεων
  • Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί υπάλληλοι
  • Να δοθεί επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας
  • Να ακυρωθούν οι πληρωμές ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων και τα δημοτικά τέλη να μηδενιστούν.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μέλη του Συνδικάτου κρατούσαν πανό που έγραφε: «Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα – Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία». Στις 28 Μαΐου, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο έχουν ανακοινώσει πως θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα.

«Ταφόπλακα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση»

«Ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Χανίων, Μανώλης Μπαμιάκης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων. Όπως εξήγησε, οι ρυθμίσεις που προωθούνται, θα επιφέρουν οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων που θα ξεπεράσουν το 20%, η ελαστικοποίηση της εργασίας και η ανασφάλεια των εργαζομένων είναι στο προσκήνιο πιο έντονα από ποτέ, ενώ καταστρατηγούνται οι συλλογικές συμβάσεις, όπως είπε.

Παράλληλα χαρακτήρισε κοροϊδία τις ανακοινώσεις  για τη δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας, αφού αφορά ελάχιστους εργαζόμενους, που το ελάμβαναν έως και το Μάιο και είναι οι μόνοι που θα επωφεληθούν από την παράταση.

Όλοι οι ξενοδόχοι περιμένουν να δουν το κοστολόγιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα τηρηθούν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται σχεδόν καθόλου προσλήψεις στον κλάδο, τόνισε ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων .  Ο κ. Μπαμιάκης επανέλαβε ότι δεν πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίζει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ως ανέργους αλλά ως εργαζόμενους και να πάρει μέτρα ουσιαστικής στήριξής τους.

Τουρισμός εστίαση μέτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εργασίας [vids]

Διαβάστε σχετικά: Πρωινό στα ξενοδοχεία – Τα πρωτόκολλα για μπουφέ με πλεξιγκλάς

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις