Διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης που δε διαθέτουν ανοιχτούς χώρους, έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης θα ανοίξουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι εσωτερικοί χώροι σε καφετέριες και εστιατόρια θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται πως σε ερώτηση για μείωση του ΦΠΑ και κατά πόσο αυτή θα φτάσει στους καταναλωτές, τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές. Αξίζει να τονιστεί, πως οι επιχειρηματίες προειδοποιούν με μη μετακύλιση της μείωσης του ΦΠΑ στην τιμή καταναλωτή, διαφωνώντας τόσο με τον προσωρινό χαρακτήρα του μέτρου όσο και με τον περιορισμό της εφαρμογής του στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά και όχι στο σύνολο της εστίασης.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Καββαθάς, μίλησε για «ντροπιαστική μείωση» μόνο για πέντε μήνες του ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθει στην εργασία του το 45% των εργαζομένων στην εστίαση και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο. Αναφερόμενος στα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η Υγεία προηγείται της Οικονομίας κι αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία δεν αλλάζει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις