Ο 47χρονος εντοπίστηκε το Σάββατο, με πολλαπλά τραύματα, μετά από πτώση σε χαράδρα περίπου 30 μέτρων και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Τον αναζητούσαν εδώ και 14 ημέρες, για την απαγωγή και το βιασμό 34χρονης αλλοδαπής. Τελικά εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή πάνω από την παραλία του Αγίου Γόρδη, στην περιοχή Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, Νότιας Κέρκυρας. Φέρεται να έπεσε στην χαράδρα στην προσπάθεια του να αποφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία.

Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. “Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο” δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο Διοικητής Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός.

Το σημείο που εντοπίστηκε

Κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού είχε πλήρως τις αισθήσεις του, ενώ φέρεται να χτύπησε σοβαρά στα άκρα και τη μέση του. Το ασθενοφόρο συνόδεψε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση που είχε στηθεί σε όλη τη διάρκεια των 14 ημερών, που χρειάστηκαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ήταν τεράστια. Συμμετείχαν ομάδες αστυνομικών οι οποίες σάρωναν την περιοχή και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ακόμα και στις πιο δύσβατες περιοχές, ενώ τις τελευταίες ήμερες είχαν συλλέξει και σημαντικές πληροφορίες – που τελικά οδήγησαν στον εντοπισμό του.

Η αναζήτησή του ξεκίνησε όταν 34χρονη, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της, στις 7 Μαΐου βρέθηκε τρεις μέρες μετά, από τους άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, να περπατά ξημερώματα σε ερημική περιοχή, στην περιοχή Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης. Κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής και πολλαπλού βιασμού, από τον 47χρονο που είχε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, καθώς είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης για έξι βιασμούς νεαρών Βρετανίδων τουριστριών.

Η γυναίκα, φέρεται να μεταφέρθηκε, σε μια καλύβα στην περιοχή. Τους τραυματισμούς της 34χρονης επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ  ο επίκουρος ιατρός, του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ιατροδικαστής Χριστόφορος Τσαλικίδης. Η δήλωση της εξαφάνισης της 34χρονης είχε γίνει 24 ώρες μετά την εξαφάνισή της, από τον 32χρονο σύντροφό της, από την Αλβανία, που όπως ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, το προηγούμενο βράδυ, είχε προηγηθεί συνάντηση του ζευγαριού, με τον 47χρονο, στο σπίτι τους.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο 47χρονος ζούσε στη Λευκίμμη, έχοντας ως περιοριστικούς όρους την εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Κέρκυρα.

Φωτογραφίες από Corfutvnews.gr