Το θέμα της επαναλειτουργίας των χώρων λατρείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο όχι μόνο στη Γερμανία ή τη Ρωσία. Όμως όταν η ευαισθησία γίνεται εμμονή να υπάρξει πλήρης συνέπεια στο τελετουργικό, αυτό ξεπερνά την επιστήμη και τη λογική. Και θέτει σε πιθανό κίνδυνο, την υγεία άλλων ανθρώπων.

Το να κρατούν τις αποστάσεις οι εκκλησιαζόμενοι εντός του ναού ή στον προαύλιο χώρο, ή να φορούν μάσκες για να μεταλάβουν όλοι στη συνέχεια, με το ίδιο κουτάλι, είναι αντίφαση εν όροις. 

(EUROKINISSI)

Επίσης προκύπτει ένα ερώτημα: η θεία μετάληψη είναι πιο θαυματουργοί από τις εικόνες που πότε δακρύζουν και πότε κάνουν το θαύμα τους; Γιατί οι εικόνες απολυμαίνονται ενώ στη διαδικασία της θείας κοινωνία δεν χρησιμοποιείται κουτάλι μιας χρήσης;
Αν το τζάμι που προστατεύει την θεία απεικόνιση δεν είναι εξ ίσου θείο, τότε το ίδιο ισχύει και για το κουτάλι. Αυτή η αυταπάτη μιας ολότητας σχετικά με το τι μεταδίδει και τι όχι τον κορονοϊό, είναι προβληματική.

Περίπου 40 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον νέο κορ0νοϊό αφού παρακολούθησαν μια λειτουργία στη Φρανκφούρτη, στις αρχές Μαΐου, ανέφεραν σήμερα πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Έξι από αυτούς τους ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Η τοπική εφημερίδα Frankfurter Rundschau γράφει ότι η επίμαχη λειτουργία τελέστηκε σε μια προτεσταντική εκκλησία Βαπτιστών στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν οι χώροι λατρείας στη Γερμανία.


(EUROKINISSI)

Ευχόμαστε η υποχώρηση της πανδημίας, τουλάχιστον στην Ελλάδα να διαρκέσει. Και οι καιρικές συνθήκες να συντηρήσουν την υποχώρηση. Όμως δεν σημαίνει ότι θα φύγει Την ώρα που χαλαρώνουν αργά αλλά σταθερά τα περιοριστικά μέτρα, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι «ίσως ο κορ0νοϊός να μην εξαφανιστεί ποτέ και ενδέχεται να γίνει ενδημικός ιός στις κοινωνίες μας».

Θυμίζουμε ότι το ίδιο συνέβη και με τον ιό HIV ή και με άλλους ιούς, απλά υπήρξαν φάρμακα, τα οποία διασφαλίζουν μια «συνύπαρξη» με τον ιό. Όμως ελάχιστοι ιοί έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Μια ματιά στο απώτερο παρελθόν δείχνει ότι στην περίπτωση της λεγόμενης ισπανικής γρίπης το 1918, το δεύτερο κύμα ήταν χειρότερο του πρώτου.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, θεωρεί δεδομένο ένα δεύτερο κύμα«Είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε», εξηγεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καταλήγοντας: «Ελπίζουμε ότι χώρες όπως η Γερμανία, η Κίνα, η Κορέα θα είναι σε θέση να περιορίσουν ενδεχόμενες εστίες της πανδημίας, λαμβάνοντας, αν κριθεί αναγκαίο, περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο για να αποτρέψουν εκ νέου εξάπλωση του κορονοϊού».
…Ο Θεός ας βάλει το χέρι του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις