Πάμε πάλι, γιατί ο αμανές της υπεροψίας σας πολύ κράτησε εκεί πέρα.
Επαναλαμβάνω σταράτα, αυτό που έγραψα πριν από καιρό, απευθυνόμενη στον έτερο Καππαδόκη:
Ο Βασίλης Δημάκης είναι πολύ πιο πάνω από εσάς και τις φαντασιώσεις σας. Είναι μια τρανή απόδειξη ότι και μες στο κατακάθι της ανθρώπινης ζωής μπορεί να ανθίσουν τα καλύτερα λουλούδια.

Κι αν αυτό σε ενοχλεί, δεν σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να κόψεις τη ζωή του. Μην μπερδεύουμε το μπόι μας με τη σκιά μας τέτοιες στιγμές, γιατί δεν είναι όλοι οι στιγμές ίδιες. Αυτό το παλικάρι με τα μούσκλα τα γεροδεμένα, με τις υποτροφίες στο πανεπιστήμιο και τον πρώην ανέντιμο βίο, δεν είναι για τα δόντια σας.

Περιοριστείτε να χτυπάτε δικυκλιστές, να ξεγυμνώνετε συλληφθέντες στα Εξάρχεια, να ορμάτε στις ταράτσες των σπιτιών και να δέρνετε κόσμο μπαίνοντας βίαια στα σπίτια του. Όμως δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αφαιρείτε ανθρώπινη ζωή. Ακόμα και για τους «θεούς» υπάρχουν κανόνες. Αυτή τη στιγμή δεν παίζουμε το πάνω χέρι, κάτω χέρι τίνος είν΄ το πάρα πάνω. Δεν είναι προσωπική αναμέτρηση. Κράτα την εξουσία σου, μην ανησυχείς κανείς δεν θα στην πάρει και μην ξεσυνερίζεσαι τη ζωή των δούλων σου».

Κάποτε η τιμωρία ήταν μία δημόσια σκηνή όπου είχε πόνο. Αυτή η «ζοφερή γιορτή τιμωρίας» που εξαφανίστηκε πριν ένα αιώνα, κι εσείς την επαναφέρετε. Έχετε ευτελίσει κάθε έννοια δικαιωμάτων κατανόησης αλλά και δικαίου. Το τιμωρητικό σύστημα που ασκείται δεν πηγάζει μέσα από τους νόμους, αλλά από τα μαύρα σας μυαλά. Απολαμβάνετε ωμά την εξουσία σας και σας τρέφει η οδύνη των άλλων. Όμως αυτοί οι άλλοι, που τους απεχθάνεστε, είναι εξαιρετικά πιο δυνατοί από εσάς, που μόνη σας έγνοια είναι η εικόνα σας.

Ο Δημάκης να διανύει την 30η ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 16 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί του. Αν συνεχίσει αυτή την ιστορία, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα θέσει κι εσάς η ιστορία σε επιτήρηση και τιμωρία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις