Έφτασε η ώρα της λήψης αποφάσεων για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών, καθώς το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ειδικούς της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ύστερα από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Εκτός απροόπτου, οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Όπως όλα δείχνουν, κυβέρνηση και λοιμωξιλόγοι συμφωνούν στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και παιδικών σταθμών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δημοτικά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ενώ η σχολική χρονιά θα παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τα δημοτικά αναμένεται να ανοίξουν με τους ίδιους κανόνες με τους οποίους έγινε το άνοιγμα λυκείων και γυμνασίων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, αφού παραδοσιακά οι παιδικοί λειτουργούν κανονικά μέχρι την 31η Ιουλίου, ενώ κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί πως τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα τηρήσουν τους κανόνες.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε το πρωί στον ΣΚΑΙ πως: «Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Είναι καλό για τα παιδιά μας. Δεν μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά από τα σχολεία. Η σταδιακή, με προσοχή, με κανόνες, επιστροφή τους στη σχολική διαδικασία μόνο καλό έχει να επιφέρει».

Διαβάστε αναλυτικά: Πέτσας: Τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων [vid]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις