Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όσον αφορά τον “Μεγάλο Περίπατο” της πόλης, η επίδειξη του SMS που θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του ΙΧ έχει ήδη συμφωνήσει και πληρώσει για να παρκάρει είναι ένα από τα μέτρα που, προκρίνεται προκειμένου να διευκολύνονται πεζοί και ποδήλατα, στη μετακίνησή τους. Σύμφωνα με το Έθνος, ο περίπατος θα συνδέει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Πατησίων με την Ακρόπολη και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Με προσωρινά μέτρα, θα κλείσουν για τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια:

  • Oκτώ κεντρικοί δρόμοι (Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Ολγας, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου).
  • Το εμπορικό τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς ΜητροπόλεωςΕρμούΑθηνάςΣταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την Αγ. Ασωμάτων και η Πλάκα που περικλείεται από τις Μητροπόλεως – Ερμού – Αγίων Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας – Φιλελλήνων.
  • Θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

Βάσει της υπουργικής απόφασης, όποιος παραβιάζει τα μέτρα θα τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώΕξαιρούνται μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, ειδικοί γραμματείς και υπηρεσιακοί γραμματείς, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Επίσης, η απόφαση εξαιρεί όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας κ.α.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε συνεργασία με τα πάρκινγκ της περιοχής, όσοι πρέπει να μεταβούν στο κέντρο και ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, θα λαμβάνουν ένα μήνυμα που θα πιστοποιεί πως έχουν κρατήσει θέση για το ΙΧ τους. Το μήνυμα που θα βεβαιώνει την κράτηση θα επιδεικνύεται στα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας. Για τους μόνιμους κατοίκους θα αρκεί η επίδειξη της σχετικής κάρτας στάθμευσης μαζί με την αστυνομική ταυτότητα.

Έτσι, όσοι εργάζονται στην περιοχή θα μπορούν να μπουν με ΙΧ μόνον εφόσον έχουν σύμβαση με κάποιο πάρκινγκ για να σταθμεύουν. Οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι μπαίνουν για να παραλάβουν ή να αφήσουν πελάτη και τα οχήματα τροφοδοσίας να επιδεικνύουν τα έγγραφα για τη μεταφορά των εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις