Στον επίσημο λογαριασμό του greece2021.gr αναρτήθηκε άρθρο αφιερωμένο στον Γεώργιο Καραϊσκάκη, με τίτλο «Ο Έρωτας του Καραϊσκάκη», το οποίο – σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων – υπέγραφε ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, καθηγητής ειδικός στη Φιλοσοφία Δικαίου & Θεωρία Θεσμών και μέλος της Επιτροπής που είχε γράψει κείμενο για τον Καποδίστρια όπου παρουσιαζόταν ως δικτάτορας, επειδή ανέστειλε το Σύνταγμα. Ο κ. Χατζής έχει δημοσιεύσει και άλλα άρθρα κατά το παρελθόν στην επίσημη σελίδα, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε επικριτικά σχόλια όχι μόνο από τους χρήστες των social media αλλά και συναδέλφων του.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Στέφανου Καβαλλιεράκη. Χαρακτήρισε το κείμενο – στο οποίο ο οπλαρχηγός εμφανίζεται ως ο επιβήτορας του 1821- «γονατογράφημα». Παράλληλα, σημειώνει:

«Το νέο άρθρο (μάλλον για γονατογράφημα πρόκειται) του μέλους της Επιτροπής και μόνιμου αρθρογράφου στην ιστοσελίδα της επιτροπής για τον ερωτικό Καραϊσκάκη ο οποίος παρουσιάζεται ως ο επιβήτορας του 21 νομίζω δείχνει απλά ότι ο πάτος συχνά δεν υπάρχει απλά».

Το άρθρο «κατέβηκε»

Το άρθρο έχει αφαιρεθεί και ο σύνδεσμος για το δημοσίευμα με τίτλο “Ο έρωτας του Καραϊσκάκη” https://www.greece2021.gr/ellada-2021/2180-o-erotas-tou-karaiskaki οδηγεί σε μήνυμα “λάθους 404 “. Η νέα ανάρτηση ενημερώνει τον επισκέπτη ότι “το άρθρο δεν βρέθηκε”. Μάλιστα, οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκαν στο ζήτημα με ανάρτησή τους στο Facebook, γράφοντας ότι:

«Το άρθρο το οποίο εμφανίστηκε ως ανάρτηση στο site της επιτροπής, δεν έχει αναρτηθεί ποτέ από την Επιτροπή. Πρόκειται για κείμενο που έχει δημοσιευτεί παλιότερα σε άλλο site. Άρα, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι άκυρη. Ήδη, η επιτροπή ερευνά την αλλόκοτη αυτή υπόθεση».

Η ανάρτηση των διαχειριστών της σελίδας

Η ανάρτηση για τη δολοφονία Λαμπράκη

Υπενθυμίζεται ότι την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, προκάλεσε ανάρτηση στην ιστοσελίδα για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Συγκεκριμένα στον επίσημο λογαριασμό της Επιτροπής στο twitter, αναρτήθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου, ημέρα επετείου της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ, βίντεο από σκηνή της ταινίας «Ζ» του Κ. Γαβρά: «Στις 22 Μαΐου 1963, ο Γρ. Λαμπράκης, σε ομιλία του κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του. Σε λίγο, θα δεχόταν χτύπημα από λοστό, που θα τον οδηγούσε σε θάνατο 5 μέρες αργότερα. Ο Κ. Γαβράς, 6 χρόνια μετά, σκηνοθετεί το “Ζ”, με θέμα τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Στις 22 Μαΐου 1963, ο Γρ. Λαμπράκης, σε ομιλία του κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του. Σε λίγο, θα δεχόταν χτύπημα από λοστό, που θα τον οδηγούσε σε θάνατο 5 μέρες αργότερα.

Ο Κ. Γαβράς, 6 χρόνια μετά, σκηνοθετεί το «Ζ», με θέμα τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη. #Greece2021 pic.twitter.com/2XXaCK0K3B

— Greece 2021 (@Greece_2021) May 22, 2020

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο tweet δεν έχει καμία σχέση με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αν’ αυτού, επισημαίνει ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να κάνει ανάρτηση σχετικά με τη δολοφονία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, η οποία έγινε την ίδια ημερομηνία το 1825.

«Παρακαλώ ως βουλευτής να μου εξηγηθεί, ποια σχέση έχει το έγκλημα της δολοφονίας Λαμπράκη με το έργο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ιδίως εφόσον ζητούμενο ήταν ένα “σαν σήμερα”, γιατί δεν επελέγη πχ η δολοφονία της Μπουμπουλίνας στις 22/5 του 1825;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μπογδάνος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις