Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα η συζήτηση, είτε αφορά πολιτικά θέματα είτε κοινωνικά, γίνεται πλέον με χαρακτηρισμούς και σχόλια κι όχι με επιχειρήματα. Πλέον αυτό το ύφος έχει καθιερωθεί εν μέρει και εντός της Βουλής, δυστυχώς, από πολλούς αλλά είναι έντονα κυρίαρχο σε πολλά ΜΜΕ.

Ο δημοσιογράφος κος Πρετεντέρης συνηθίζει επιμελώς να διανθίζει το λόγο του με σχόλια που παραβιάζουν συστηματικά τις κόκκινες γραμμές ενός καθώς πρέπει δημοσιογραφικού λόγου και συχνά ακούγονται οι σεξιστικές του κορώνες.

Έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί κάθετα με το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε χθες στο Ζάππειο η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν επιτρέπεται να ειρωνεύεται. Αυτό το ανεπίτρεπτο όμως δεν το ανέχονται αρκετοί δημοσιογράφοι παλιάς κοπής, που μέσω της προκλητικής ατάκας συντηρούν στην επικαιρότητα τα ονόματα τους. Επιστέγασμα της χαμηλής ποιότητας του σχολιασμού του, ήταν ο απαράδεκτος σεξισμός, ο οποίος εγείρει μέχρι και νομικά ζητήματα.

Αρχικά στην εκπομπή του ειρωνεύτηκε την πρώην υπουργό και νυν τομεάρχη Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την τομεάρχη τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, παρουσιάζοντας τες  ως «πρωταγωνίστριες» του σικουέλ του ΣΥΡΙΖΑ, Μένουμε Όρθιοι ΙΙ.

Στο κλείσιμο της εκπομπής, απασφάλισε λέγοντας «καλό το μίνι της Αχτσιόγλου, αλλά δεν μπορώ να πω, και το περιεχόμενο καλό είναι». Είναι δραματικό το γεγονός, ένας άνθρωπος που πέφτει θύμα της πανδημίας να μην «συνέρχεται» από τον κακό του εαυτό. Οι δύσκολες και σοβαρές στιγμές που περνούμε, αν δεν μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους σημαίνει ότι κάτι δεν εννοήσαμε. Εκτός αν ισχύει αυτό που λέει η λαϊκή σοφία «πρώτα μας βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι».

Θυμίζουμε ότι περίπου μια εβδομάδα πριν είχε αναφερθεί με αντίστοιχα υποτιμητικό και σεξιστικό τρόπο, κατά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτό πηγάζει από μισογυνισμό ή κάποια άλλη έλλειψη, και δεν έχει σημασία να μάθουμε. Εκείνο που έχει όμως μεγάλη σημασία είναι να υπάρξουν επίσημοι τρόποι ώστε δημοσιογράφοι που αγαπούν τον σεξισμό να μην έχουν το δικαίωμα να τον ασκούν. Τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της ψυχανάλυσης.
Z.X.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις