Ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας αναδείχθηκε η οικονομία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό του Mega. Η ανησυχία για την οικονομία έχει υπερκεράσει τον φόβο για την πανδημία. Το 41% πιστεύει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η οικονομία καθώς περάσαμε στην επόμενη φάση. Το 20% πιστεύει ότι είναι η ιατρική περίθαλψη και το 14% η ανεργία.

Η ανησυχία για την οικονομία αναδεικνύεται και από τις απαντήσεις στο ερώτημα για τις εντυπώσεις για το έργο της κυβέρνησης. Αρνητικές είναι οι εντυπώσεις του 51% των πολιτών. Για τα εργασιακά ζητήματα εκφράζει την απογοήτευσή του το 53% των ερωτηθέντων, ενώ για το μεταναστευτικό το 54%.

Ενδιαφέρον έχει ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης. Πτωτική τάση εμφανίζει ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2019 ο δείκτης βρίσκεται στο 14% και τον Μάιο πέφτει στο -38%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis πάνω από 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 84%) δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτη εμφανίζεται η ΝΔ με 40,3%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,9%, τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5,1% και τέταρτο το ΚΚΕ με 4,6%. Με χαμηλότερα ποσοστά ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, η Χρυσή Αυγή με 1,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 52% απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 17% ο Αλέξης Τσίπρας.

Σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (67%) ενώ δεύτερη έρχεται η Φώφη Γεννηματά με 40%. Τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας (38%) και ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας (32%).

Χαμηλά σε δημοτικότητα ο Γ. Βαρουφάκης (23%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος (20%).

Δημόσια Υγεία

Οι πολίτες έχουν εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας (84%), στα ελληνοτουρκικά (60%), στην Παιδεία (52%) στην Οικονομία (45%) και στα εργασιακά (40%).

Επιπλέον, το 53% εξέφρασε αρνητική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 40% θετική, το 5% ουδέτερη και το 2% δεν ξέρει/ δεν απαντά.

Δείτε την ανάλυση της δημοσκόπησης