Μπαίνοντας στην κανονικότητα, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως οι ληστείες συνεχώς και αυξάνονται. Το βράδυ της Τετάρτης, 27 Μαΐου, σε σούπερ μάρκετ στην οδό Πίνδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το LawandOrder, ο ληστής που φοράει κουκούλα και έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέρχεται στο σούπερ μάρκετ με προτεταμένο το όπλο και ζητά από τις δύο ταμίες να του βάλουν σε σακούλες τις εισπράξεις.

Εκείνη τη στιγμή, ο ληστής κινείται νευρικά και με το όπλο στο χέρι ανάμεσα στα ταμεία, ενώ κάποια στιγμή κοιτάει προς τα έξω προφανώς για να δει αν υπάρχει κινητοποίηση της αστυνομίας.

Εν συνεχεία επιστρέφει, αρπάζει τη σακούλα με τα χρήματα από το πρώτο ταμείο, πάει στο δεύτερο και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα αποχωρεί από το κατάστημα. Χαρακτηριστικό είναι πως η ληστεία στη Νέα Φιλαδέλφεια διαρκεί γύρω στο ένα λεπτό.


Μία ακόμη ληστεία σε σύντομο χρονικό διάστημα

Όπως μετέδωσε από την εκπομπή του “Καλημέρα Ελλάδα” ο Γιώργος Παπαδάκης, άγνωστοι εισέβαλαν σε φαρμακευτική εταιρεία με ΙΧ και άρπαξαν χρηματοκιβώτιο. Με την μέθοδο του πολιορκητικού κριού οι ληστές μπούκαραν σε φαρμακευτική εταιρεία με ΙΧ και άρπαξαν χρηματοκιβώτιο. Η ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Λαυρίου, στην Παιανία. Αφου έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου, εισήλθαν εντός του κτιρίου, εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο και αφού το σήκωσαν, το φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έχει εξαπολύσει η αστυνομία.


Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Ημαθίας

Κινηματογραφική διάρρηξη σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, απ’ όπου άγνωστοι άρπαξαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρυσαφικά, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας, και εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες, επτά στον αριθμό, έφτασαν λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα με δύο αυτοκίνητα στην επιχείρηση «στόχο» που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Χρησιμοποιώντας το ένα όχημα ως «πολιορκητικό κριό» ξήλωσαν με συρματόσκοινα τα ρολά ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου και στη συνέχεια διέρρηξαν την πόρτα εισόδου για να μπουν στο εσωτερικό.

Ακολούθως, εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο -το οποίο δεν ήταν πακτωμένο- το «σήκωσαν» και το φόρτωσαν σε όχημα. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, οι δράστες είχαν διαφύγει. Η υπόθεση ερευνάται από το τμήμα ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις