Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί ο Γιώργος Καρκάς για την υπόθεση του βιασμού οδηγού ταξί καθώς ασκήθηκε εισαγγελική έφεση στην αθώωση του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας αναφέρει ότι το δικαστήριο δεν αξιολόγησε σωστά την ιατροδικαστική έκθεση. Ο ηθοποιός είχε κριθεί αθώος κατά πλειοψηφία από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Μάρτιο μετά από 16 μήνες εγκλεισμού.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Εφετών, Αρετή Σκαφίδα, άσκησε έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου θεωρώντας ότι οι δικαστές και οι ένορκοι δεν έκριναν σωστά τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία. Ακόμη, φέρεται να επισημαίνει ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η ψυχολογική κατάσταση του θύματος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και οι διακυμάνσεις στη συμπεριφορά του.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε εισηγηθεί την αθώωση του ηθοποιού λόγω αμφιβολιών. Η απόφαση εκδόθηκε με μειοψηφία των τριών τακτικών δικαστών που τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης του κατηγορούμενου για τον βιασμό του οδηγού. Αντίθετα οι τέσσερις ένορκοι ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του ηθοποιού.

Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός

«Το να θεωρείς ότι ένας 27χρονος 1.90 και 130 κιλά ναρκώθηκε από ένα… popper και βιάστηκε από έναν 29 χρόνο 1.75 και 75 κιλά, δεν είναι μια άποψη η οποία προκύπτει από κακή εκτίμηση κάποιων στοιχείων. Είναι μια άποψη που προκύπτει από πρόβλημα αντίληψης. Η δίκη που θα γίνει θα είναι όσο παρωδία ήταν και η προηγούμενη», αναφέρει ο ηθοποιός με ανάρτησή του στο Facebook όπου επιβεβαιώνει την έφεση.

«Από το προηγούμενο δικαστήριο κρίθηκα αθώος ΚΑΘΑΡΑ – όχι λόγω αμφιβολιών- κατόπιν της αθωωτικής πρότασης της εισαγγελέως, την οποία ακολούθησαν οι ένορκοι. Οι δικαστές ψήφισαν αντίθετα για την τιμή των όπλων. Να στηρίξουν τους δικαστές που με κρατούσαν μέσα 16 μήνες δηλαδή», γράφει σε άλλο σημείο επισημαίνοντας ότι δεν του έχει επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος. «Μέχρι το Εφετείο, η ζωή μας συνεχίζεται με δημιουργικότητα, θέατρο, έρωτα και ζωή. Και μετά το Εφετείο, επίσης», καταλήγει η ανάρτηση του ηθοποιού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις