Σοβαρά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε το τη Δευτέρα το νησί της Λέρου. Ο δήμαρχος, Μιχάλης Κόλλιας, έχει απευθύνει αίτημα στον περιφερειάρχη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε αγροτικούς δρόμους, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Οι δρόμοι μετετράπησαν σε ποτάμια. Δύο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους και διασώθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση περαστικών.


Η βροχή ήταν πολύ σφοδρή, είπε ο δήμαρχος Λέρου στην τηλεόραση της ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά για να αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών.

Στο αίτημα του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο δήμαρχος Λέρου αναφέρει τα εξής: «Μετά τη σημερινή θεομηνία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει το νησί της Λέρου, σας ενημερώνω ότι έχουν πλημμυρίσει οικίες, εμπορικά καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κατόπιν αυτών σας καλώ όπως μεριμνήσετε με σχετική σας εισήγηση (άρθ. 11και12 του Ν.3013/2002), προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις