Η νέα μόδα στη Σουηδία είναι οι «latte dads». Στη Στοκχόλμη τα καφέ και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με μπαμπάδες με μάρσιπο και καρότσια. Και όλα αυτά τις πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας, δηλαδή τις εργάσιμες.

Περιποιημένοι, όμορφοι νεαροί μπαμπάδες απολαμβάνουν καθημερινά τις βόλτες με τα παιδιά τους στα πάρκα της πόλης, τα παιχνίδια μαζί τους αλλά και τις μεταξύ τους συζητήσεις τόσο για τις βρεφικές τροφές, το σωστό γάλα αλλά και την καταλληλότερη διαπαιδαγώγηση, όσο και για τις επαγγελματικές τους ανησυχίες και ενδιαφέροντα. Μ’ αυτόν τον τρόπο δίνουν την δυνατότητα στις συζύγους τους να συνεχίσουν την επαγγελματική τους καριέρα και να μην διακόψουν την αποδοτικότητα αλλά και την εξέλιξή τους, λόγω του παιδιού. Σε αυτό, βέβαια, βοηθάει κατά πολύ και η γενναιόδωρη γονεϊκή πολιτική της χώρας.

Σύμφωνα με τη σουηδική κυβέρνηση και οι δύο γονείς δικαιούνται συνολικά 480 ημέρες (16 μήνες) άδεια μητρότητας (στην προκειμένη περίπτωση και πατρότητας), τόσο για το παιδί που γεννιέται με τοκετό όσο και για το παιδί που υιοθετείται. Οι ημέρες αυτές πρέπει να χορηγούνται και στους δύο γονείς, ενώ το πιο αξιοσημείωτο απ’ όλα είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη άδεια δεν «λήγει» μέχρι το παιδί να φτάσει στην ηλικία των 8 ετών. Οι 390 από αυτές, μάλιστα, πληρώνονται με το 80% των εκάστοτε αποδοχών (ανώτατο όριο οι 4.000 ευρώ), ενώ 60 ημέρες από το 2015 προορίζονται υποχρεωτικά και αποκλειστικά για τους πατεράδες, με την σουηδική κυβέρνηση από το 2016 να προσφέρει επιπλέον 30 ημέρες άδειας πατρότητας. Οι συγκεκριμένες ημέρες στην περίπτωση που δεν τις πάρουν οι πατεράδες, επειδή για κάποιο λόγο δεν μπορούν ή δεν θέλουν, «χάνονται» και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν στη σύζυγο.

Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα της Σουηδίας, υπάρχει και το επίδομα ισότητας, προκειμένου το ζευγάρι να μοιραστεί ισομερώς την γονεϊκή άδεια που δικαιούται. Δίνοντας επιπλέον κίνητρο στους γονείς, το κράτος προσφέρει bonus στο ζευγάρι προκειμένου η χρήση της άδειας, να γίνει όσο πιο ισομερώς γίνεται. Επιπλέον, το κράτος παραχωρεί ένα μηνιαίο επίδομα για κάθε ανήλικο μέχρι αυτό να φτάσει στην ηλικία των 16 ετών, ενώ όσο τα παιδιά στην οικογένεια αυξάνονται, τόσο μεγαλώνει και το αντίστοιχο ποσό ανά παιδί. Ταυτόχρονα, η επιστροφή στον εργασιακό τομέα πραγματοποιείται άκρως ομαλά, με το ωράριο του καθενός να μπορεί να μειωθεί στο 75% έως ότου το παιδί φτάσει στην ηλικία των 8 ετών, ενώ δίνεται και το δικαίωμα, αφού ο γονιός έχει επανέλθει στη δουλειά του, να απουσιάσει για κάποιες ημέρες στην περίπτωση που νιώθει κουρασμένος και θέλει να επιστρέψει στο μωρό του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις