Νέο αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Ζωνιανών, την Τρίτη 2 Ιουνίου. Η Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμό για τη σύλληψη 25χρονου που τραυμάτισε δύο αδέλφια, έναν 54χρονο και έναν 45χρονο. Ο 25χρονος ξυλοκόπησε με τη γνωστή κατσούνα τον 45χρονο και πυροβόλησε τον 54χρονο. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο 25χρονος τσακώθηκε με τον 45χρονο συγχωριανό του στον Μυλοπόταμο. Ο καυγάς κατέληξε στον ξυλοδαρμό του τελευταίου. Ο νεαρός άρχισε να χτυπάει με την κατσούνα στο κεφάλι τον 45χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Κατόπιν, τράπηκε σε φυγή και ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Ο 54χρονος αδερφός του τραυματία εντόπισε στα Ζωνιανά τον δράστη και όταν του ζήτησε το λόγο για τον ξυλοδαρμό του 45χρονου, τότε εκείνος έβγαλε πυροβόλο όπλο και τον πυροβόλησε στη λεκάνη. Στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις κάλυκες, οι οποίοι ήταν παραμορφωμένοι. Ενδεχομένως ο δράστης να παραποίησε τους κάλυκες προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα ταυτοποίησης του όπλου του από τις Αρχές.

Ο δράστης φαίνεται ότι φυγαδεύτηκε, ενώ ενδεχομένως να έχει κρύψει και το όπλο του εγκλήματος. Στο Μυλοπόταμο έχει σημάνει συναγερμός υπό τον φόβο βεντέτας ανάμεσα στις οικογένειες των δύο θυμάτων και του δράστη.


Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Μαΐου 2020, ένα διπλό φονικό στα Ανώγεια, συντάραξε την Κρήτη και όλη τη χώρα. Στις καταθέσεις μαρτύρων στην ανακρίτρια Ρεθύμνου περιγράφονται, οι τελευταίες στιγμές του Γ. Ξυλούρη, το πώς ξεψύχησε στην καρότσα του αγροτικού κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας αλλά και τι προηγήθηκε στο σπίτι του, όπου συγγενείς και φίλοι προσπαθούσαν με όλες τις δυνάμεις τους να τον κρατήσουν κλειδωμένο και ασφαλή. Επίσης καταθέτουν ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που έχασε και αυτός τη ζωή του, μετά τον αρχικό καυγά, κινήθηκε οπλισμένος προς το σπίτι του Γ. Ξυλούρη και ήταν ο αδικοχαμένος πατέρας του εκείνος που τον γύρισε πίσω.

Στην κατάθεση μάρτυρας φέρεται να υποστηρίζει: «Είδα τον 29χρονο Μανόλη να κρατάει ένα όπλο και πήγαινε προς το σπίτι του Ξυλούρη. Ο πατέρας του και ο ξάδερφος του μαζί με άλλα άτομα, δεν θυμάμαι πια, του φώναζαν και προσπαθούσαν να τον σταματήσουν. Ο πατέρας θυμάμαι ότι του είπε: «Μη Μανόλη υπάρχουν κοπέλια μέσα». Το ίδιο του είπα και εγώ. Εκεί είδα το πιστόλι, το κρατούσε στο χέρι. Ο Καλομοίρης έφθασε έξω από το σπίτι του Ξυλούρη. Ο πατέρας του τον γύρισε πίσω».

Ο ίδιος φαίνεται να έχει αναφέρει ότι ο Γιώργης Ξυλούρης είχε θολώσει από τη μπουνιά που είχε φάει από τον Μ. Καλομοίρη. Ήταν νευριασμένος και δεν μπορούσε να το χωνέψει ότι τον χτύπησε, ενώ πήγαινε στο σπίτι του. Όταν πλέον γύρισε στο σπίτι με το μάτι μωλωπισμένο, οι δικοί του προσπάθησαν να τον κλειδώσουν και να τον κρατήσουν εκεί.

«Ζήτησα να κλειδώσω την πόρτα του διαμερίσματος. Κλειδώνω την πόρτα και βάζω το κλειδί στην τσέπη. Μέχρι να κλειδώσω μπήκε στην κρεβατοκάμαρα του μαζί με τη γυναίκα του. Μπήκα και εγώ. Πέσαμε και οι τρεις στο κρεβάτι. Προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε» καταθέτει μάρτυρας, ο οποίος αγνοούσε ότι η κρεβατοκάμαρα συγκοινωνούσε με την ταράτσα του διπλανού σπιτιού απ’ όπου και έφυγε ο νεαρός κτηνοτρόφος.