Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μετέβησαν εκτάκτως αστυνομικοί προκειμένου να παρουσιάσουν στην 34χρονη Ιωάννα καθαρά καρέ από κάμερα που φαίνεται η δράστις και ηχητικό ντοκουμέντο από τη φωνή της. Οι αρχές εκτιμούν ότι αυτά τα στοιχεία θα δώσουν σημαντική ώθηση στις έρευνες τους και θα βοηθήσουν το θύμα να δώσει παραπάνω πληροφορίες. Οι αρχές πλέον έχουν τη φωνή της “μαυροντυμένης” γυναίκας από τον τηλεφωνικό θάλαμο απ’ όπου κάλεσε για ταξί προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης.

Το γεγονός ότι η δράστις χρησιμοποίησε ταξί, προκειμένου να μην αφήσει πίσω τα ίχνη της, είναι ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το έγκλημα. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τη διαδρομή που ακολούθησε η δράστις, ενώ έχουν εντοπίσει τον ταξιτζή που την παρέλαβε από τη Θησέως και την πήγε στον προορισμό της.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η δράστις δεν πήρε μαζί της ούτε κινητό τηλέφωνο, ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι οι κινήσεις της μαυροντυμένης γυναίκας ήταν άψογα μελετημένες. Οι αστυνομικοί έχουν φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ταυτοποίησητηλεφώνου με κάποιο από τα τηλέφωνα που βρίσκονται στη λίστα των υπόπτων.

Η πορεία της υγείας της

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flash.gr, το αριστερό μάτι της πάει καλά, «είναι σταθερό και βελτιώνεται», ωστόσο τα προβλήματα στο πρόσωπο και στα χέρια της παραμένουν, καθώς τα εγκαύματα που υπέστη είναι βαριά. Η ίδια πηγή πληροφόρησης εκτιμά ότι ενδέχεται να χρειαστεί χειρουργεία 2-3 χρόνων. Η ίδια η 34χρονη Ιωάννα συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, είναι ως επί το πλείστον σιωπηλή και δεν χαμογελάει. Η νεαρή γυναίκα έχει πλήρη συναίσθηση, το αρχικό σοκ έχει υποχωρήσει, ενώ ακόμα το πρόσωπο της είναι καλυμμένο με γάζες και δεν έχει εικόνα της -μεγάλης- ζημιάς που υπέστη το πρόσωπο της.

Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη δράστιδα

«Πήρα κλήση να βρίσκομαι σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην οδό Θησέως. Γνώριζα ότι περίμενα γυναίκα. Έφθασα και μετά από λίγα λεπτά ήρθε η πελάτισσα. Φορούσε μάσκα. Άνοιξε την πόρτα και επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος. Σε όλη τη διαδρομή δεν μιλούσε» υποστήριξε ο οδηγός ταξί.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχει και ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή για την επίθεση στην Ιωάννα.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί ανέβαλαν τα δύο προγραμματισμένα για σήμερα χειρουργεία στο κορίτσι για την επόμενη εβδομάδα.

Δύο νέα πρόσωπα καλούνται για καταθέσεις

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν καταθέσει 25 άτομα από το φιλικό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας, όπως και κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε η επίθεση.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο άντρες που θα κληθούν από τις Αρχές. Ένας πρώην σύντροφος της 34χρονης, με τον οποίο είχε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, η οποία ακόμα δεν έχει λήξει και ένας στενός της φίλος με τον οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Ειδικά στον δεύτερο, η έρευνα επικεντρώνεται στο αν το κορίτσι του είχε πει για απειλές που ενδεχομένως να δεχόταν. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η Ιωάννα δεν είχε απειληθεί όπως έχει πει και η ίδια στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η επίθεση στην Ιωάννα να ήταν συμβόλαιο ακόμα και για θάνατο και από καθαρή τύχη το κορίτσι δεν έχει εισπνεύσει ή καταπιεί το καυστικό υγρό.

Νέο βίντεο

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν εξασφαλίσει νέο βίντεο με τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι. Ωστόσο και σε αυτό το βίντεο το πρόσωπο της δράστιδας δεν φαίνεται, επειδή φοράει μάσκα και σκούφο. Ακόμα ένα πολύ σημαντικό σημείο των ερευνών αφορά τον τηλεφωνικό θάλαμο. Όπως προκύπτει από τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, η μαυροντυμένη γυναίκα τοποθέτησε μία τηλεκάρτα στο θάλαμο για να επικοινωνήσει με την εταιρεία ραδιοταξί, για να της εξασφαλίσει όχημα για 3 ή 4 ημέρες. Έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί -επειδή υπάρχει σειριακός αριθμός- προσπαθούν να εντοπίσουν από πού ακριβώς αγοράστηκε η τηλεκάρτα ή αν έχουν γίνει άλλες τηλεφωνικές κλήσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις