Την Παρασκευή 5 Ιουνίου ανοίγουν όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, οι αρμόδιοι φορείς έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από Δευτέρα εώς Παρασκευή και ώρες 08.00-22.00.

«Στο μεταξύ ο Δήμος Αθηναίων μέσω του ΟΠΑΝΔΑ συνεχίζει τον σχεδιασμό του που περιλαμβάνει ανακατασκευή εκ βάθρων δεκαεννέα παιδικών χαρών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, οι οποίες μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα παραδοθούν ανακατασκευασμένες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, κατάλληλες και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες».

  Οι εργασίες εκτελούνται στις εξής παιδικές χαρές:

-Κονοπισοπούλου & Γεννηματά, πλατεία Χαιροπούλου, Αμπελόκηποι

-Δηλου & Παπαδιαμαντοπούλου, απέναντι από το Νοσοκομείο Παίδων

-Πλατεία Αγίου Θωμά, Γουδή

-Πλατεία Παλουμπιώτη, Πολύγωνο

-Κάλβου & Δέγλερη, Αμπελόκηποι

-Λ. Ριανκούρ & Γερουλάνου, Πλατεία Σοφίας Βέμπο, Αμπελόκηποι

-Μετανείρας & Παρασκευά, Άνω Κυψέλη

-Σπύρου Πάτση, Βοτανικός

-Πλατεία Πανταζοπούλου, Κολωνός

-Ταϋγέτου, Γκράβα -Ορίων & Ευρυκλειδου, Άνω Κυψέλη

-Πυθέου & Γεωμέτρου, Κυνοσάργους

– Λ. Λαμπράκη -Φωτομάρα & Πλατεία Χριστιανουπόλεως, Κυνοσάργους

-Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, Ρουφ

-Πανδίωνος & Σάρωνος, Πατήσια

-Χριστιανουπόλεως & Θύσσου, Ριζούπολη

-Μηναΐδη Ιακωβάτων, Κάτω Πατήσια

-Γεωργούλα & Παπαχριστοφόρου, Λόφος Γιαλούρου (Πολύγωνο)

-Μεγίστης, Κυθήρων & Ανάφης, Αλεπότρυπα (Άνω Κυψέλη)

Σύμφωνα με το δήμο, οι σχετικές εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου και θα είναι διαμορφωμένες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, κατάλληλες και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις παιδικές χαρές στο Λόφο του Στρέφη, τον Ποδονίφτη στα Πατήσια και στο Άλσος Προμπονά.

Το κλείσιμο των παιδικών χαρών είναι ένα από τα μέτρα που είχε λάβει ο Δήμος Αθηναίων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η απόφαση είχε ληφθεί στις 13 Μαρτίου 2020. Παράλληλα ο Δήμος Αθηναίων είχε αναστείλει τη λειτουργία των υπηρεσιών της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, τη λειτουργία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου που εξυπηρετούν το κοινό και τη λειτουργία του Τμήματος Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ για συναλλαγές με το κοινό.