Στη δημοσιότητα δόθηκε για πρώτη φορά το βίντεο της καμπάνιας για την φετινή σεζόν, με την τουριστική περίοδο να έχει ουσιαστικά ξεκινήσει για τους Έλληνες, ενώ από τις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα για πολίτες από 29 χώρες του εξωτερικού, πριν επιτραπούν οι πτήσεις και για άλλες χώρες από την 1η Ιουλίου (εξαιρουμένων των χωρών με αρνητική επιδημιολογικά αποτελέσματα).

«Δεν είναι ούτε ο ήλιος, ούτε η θάλασσα. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω… Είναι state of mind. Να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς, να επικοινωνείς με τη φύση, να αισθάνεσαι ελεύθερος». Αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι και το σύνθημα του υπουργείου Τουρισμού. «Εύχομαι αυτό το σποτ να είναι καλοτάξιδο», σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο


Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τουρισμό

«Αυτή η επιτυχία μας επιτρέπει σταδιακά να επανερχόμαστε στη νέα οικονομική κανονικότητα και να απελευθερώνουμε σταδιακά διάφορους κλάδους της οικονομικής ζωής, όπως αυτός του τουρισμού, από τον οποίο η ελληνική οικονομία είναι πολλαπλώς εξαρτημένη». «Η Ελλάδα θα είναι ίδια και ταυτόχρονα διαφορετική για να λειτουργήσουμε με ασφάλεια», είπε και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια στην υγεία όλων παραμένει η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

«Η Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από τον ήλιο και τη θάλασσα, σε αυτές τις διακοπές θα εκτιμήσουμε περισσότερο την έννοια της ελευθερίας. Θα δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε ότι το καλοκαίρι δεν είναι μια εποχή, αλλά μια ματιά στα πράγματα», τόνισε. «Ο αριθμός των τουριστών θα είναι εμφανώς μειωμένος, το ξέρουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «η καμπάνια δεν επενδύει μόνο στο 2020, βλέπει και παραπέρα. Ετοιμάζουμε το δρόμο και για όταν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, από το 2021 και μετά».

Live: Ελληνικός τουρισμός 2020 – Η καμπάνια από τον Μητσοτάκη στο Ζάππειο [vid]

Αναφερόμενος στους ανθρώπους που εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού, είπε: «Κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενισχύσουμε τους ανθρώπους της εργασίας, θέλουμε ως προτεραιότητα να διαφυλάξουμε όσο περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούμε».