Ο Δημήτρης Παυλής, προερχόταν από αγροκτηνοτροφική οικογένεια. Γεννήθηκε το 1959 στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας και ήταν πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Για χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ήταν ιδιοκτήτης γραφείου οικονομολογικών εργασιών στην Τρίπολη και κατασκευαστής οικοδομών.

Ο θάνατός του έχει σκορπίσει θλίψη στην περιοχή της Τρίπολης αλλά και στο αγαπημένο του Κιβέρι, απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός του Παναγιώτα Ντούτσου, κόρη του αείμνηστου βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται: “Ο Δημήτρης Παυλής ένας αγωνιστής της ζωής, πρωταγωνιστής στους δημοκρατικούς αγώνες, με πάθος για τον τόπο του και την Αυτοδιοίκηση, έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην Αρκαδία και την Τρίπολη, που τόσο αγάπησε και τίμησε με την προσφορά και το έργο του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του”.

«Στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, που «έφυγε» πρόωρα, αποχαιρετούμε έναν συνεπή αυτοδιοικητικό ο οποίος εργάστηκε φιλότιμα για τον τόπο του και άφησε πίσω του σημαντικό έργο. Ήταν ένας προοδευτικός άνθρωπος, ιδιαίτερα δραστήριος στα πεδία της κοινωνίας και της πολιτικής, με τον οποίο είχα άψογη και εποικοδομητική συνεργασία, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Εσωτερικών. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» έγραψε ο Πάνος Σκουρλέτης.

“H απώλεια του Δημήτρη Παυλή αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην πόλη της Τρίπολης που υπηρέτησε και τίμησε ως Δήμαρχος, αλλά και συνολικά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης” αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Σημειώνει επίσης ότι “είχα την τιμή ως Υπουργός Εσωτερικών να συνεργαστώ μαζί του και να μοιραστώ τις αγωνίες και τους αγώνες του για την πόλη που ακούραστα υπηρέτησε. Εκφράζω από καρδιάς τα συλλυπητήρια μου προς την οικογένεια και τους οικείους του”.