Στα ίχνη της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα βρίσκονται οι αρχές. Οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει μαζί με υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και ηχογραφημένες συνομιλίες φέρνουν τον εντοπισμό της πιο κοντά

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, αλλά και μια αποκάλυψη στην οποία προχωρά «Το Βήμα».

«Η νέα αποκάλυψη στην οποία προχωρά το “Βήμα”, είναι ότι, πέραν από την απόπειρα επίθεσης που είχε γίνει και την προηγούμενη ημέρα από την ίδια γυναίκα, η γυναίκα αυτή έφτασε στο σημείο της επίθεσης και την προηγουμένη αλλά και την ημέρα που έριξε το βιτριόλι με αστική συγκοινωνία, με λεωφορείο, έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας», σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σε σκίτσο που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», φαίνεται πως η δράστρια φορούσε μπεζ προς καφέ καμπαρντίνα, μαύρο παντελόνι, ενώ κρατούσε τσάντα πλάτης την ημέρα της επίθεσης και μία τσάντα σακίδιο την προηγουμένη και είχε ξανθά μαλλιά.

«Φαίνεται να αλλάζει περούκα τις δύο αυτές ημέρες που εμφανίζεται στις κάμερες. Φορούσε επίσης λευκή μάσκα και μαύρα γυαλιά. Στα χέρια της κρατούσε ένα μπλε μπουκάλι», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι «υπάρχουν αναφορές ότι φορούσε περούκα και μάλιστα υπάρχουν διαφορές στο χρώμα των μαλλιών της την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα της επίθεσης».

«Η γυναίκα απέφυγε να αποκαλύψει το πρόσωπό της στον οδηγό ταξί που την αποβίβασε κοντά στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως. Μιλούσε ελληνικά, χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία στην προφορά της, και απέφυγε να συζητήσει το οτιδήποτε με τον οδηγό ταξί, πέρα από τα τυπικά για το δρομολόγιο», συνέχισε ο ίδιος.

«Είναι μεγάλης σημασίας το γεγονός ότι έφτασε και τις δύο φορές στο σημείο της επίθεσης με λεωφορείο. Η αστυνομία πραγματοποιεί ειδική έρευνα για να βρει από πού είχε επιβιβαστεί για να φτάσει στην Καλλιθέα», επεσήμανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Οι έρευνες είναι σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο. Εξετάζονται 7-8 σενάρια σχετικά με προσωπικές εκκρεμότητες και διενέξεις που είχε η 34χρονη. Οι αστυνομικοί επενδύουν πολλά στην σάρωση των κλήσεων των κινητών τηλεφώνων και κοιτάζουν μήπως η δράστις έχει χρησιμοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο για να μπει σε διαδικτυακές εφαρμογές ή σε social media, γεγονός που αν ισχύει θα έχει καταγραφεί από τις κεραίες των κλήσεών της. Το πλέον πιθανό είναι να πρόκειται για προσωπική εκκρεμότητα, με κάποια γυναίκα που δεν ανιχνεύεται σε αυτά τα 3-4 βασικά σενάρια», κατέληξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Πηγή; mega

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις