Έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα ξέσπασαν τη νύχτα και το πρωί του Σαββάτου 06/06 θα επεκταθούν και στις υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι υψηλός. Η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα πεδινά είναι μικρή ενώ στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα αναμένουμε και χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες θα οδηγήσουν και στη μεταφορά σημαντικής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να παρατηρούνται στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Στα ηπειρωτικά θα σημειώνονται κατά διαστήματα και λασποβροχές.

Αναλυτικά σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου αύριο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησος και τη δυτική Μακεδονία και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις