Εντυπωσιάζουν οι πρώτες εικόνες από τη νέα πεζογέφυρα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Ποσειδώνος διεκόπη το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2020,  από τον Δήμο Αλίμου έως τη λεωφόρο Αμφιθέας, καθώς οι εργασίες για να τοποθετηθεί η νέα πεζογέφυρα ήταν πυρετώδεις. Σύμφωνα με της ΕΛΑΣ, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2020, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος διεξάγεται κανονικά.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Καλαμακίου, στο τμήμα που καταλήγει στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος. Για να τοποθετηθεί στις τσιμεντένιες βάσεις η νέα πεζογέφυρα στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου, χρειάστηκαν ειδικοί γερανοί. Η νέα πεζογέφυρα στη λεωφόρο Ποσειδώνος έφθασε σε τμήματα με φορτηγά και συναρμολογήθηκε επιτόπου.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και περαστικοί δεν έχασαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν τη στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι πρώτες εικόνες από τη νέα πεζογέφυρα είναι εντυπωσιακές. Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα που η λεωφόρος Ποσειδώνος ήταν κλειστή, η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριες οδούς.

Δείτε εικόνες

Οι έξι πεζογέφυρες στην Αττική

Η κατασκευή των έξι πεζογεφυρών είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2016 και μόλις σήμερα παραδόθηκε αυτή στον Άλιμο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι έξι πεζογέφυρες θα κατασκευαστούν στα παρακάτω σημεία:

  • Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος.
  • Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα.
  • Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.
  • Λεωφόρος Αθηνών – Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι.
  • Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης-Παλαιό Φάληρο.
  • Λεωφόρος Αθηνών – Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Μία από τις δυσκολότερες θέσεις κατασκευής ήταν αυτή στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, καθώς τελικά χρειάστηκε να επιλεγεί το εναλλακτικό σχέδιο ύστερα από σχετική τοποθέτηση του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να μην προκληθεί με άμεσο ή έμμεσο τρόπο βλάβη στα παρακείμενα χαρακτηρισθέντα μνημεία και να παραμείνει άμεση και ανεμπόδιστη η πρόσβαση και η επισκεψιμότητα σε αυτά.

Δυσκολίες είχε όμως και η περίπτωση της Πανόρμου καθώς κρίθηκε απαραίτητη η εκπόνηση μελέτης φωτεινής σηματοδότησης στην πεζογέφυρα Πανόρμου κατά την οριστική διαμόρφωση του ισόπεδου κόμβου στην συμβολή των οδών Λεωφόρου Κηφισίας και Πανόρμου – Ερυθρού Σταυρού.