Ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κατέληξε χθες βράδυ μετά από επιπλοκές εξαιτίας του κορονοϊού. Ο 72χρονος νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» με υποκείμενα νοσήματα καθώς έπασχε από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση και έρπη ζωστήρα.

Η τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ στις 4 Ιουνίου, τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 2.952. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 04 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.952, εκ των οποίων 55.2% άνδρες.Από το σύνολο των 2952 κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1702 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Θετική στον κορονοϊό και η 2χρονη κόρη της 30χρονης εγκύου στον Βόλο

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και η 2χρονη κόρη της 30χρονης εγκύου από τον Βόλο, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με κορονοϊό. Σημειώνεται πως η κατάσταση της υγείας της είναι καλή, ενώ και ο σύζυγος της 30χρονης είναι θετικός στον κορονοϊό. Το 2χρονο κοριτσάκι μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, όπου θα νοσηλευθεί και θα παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Συναγερμός και στο Κιλκίς – Έκλεισαν προληπτικά σχολεία

Την ίδια ώρα επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές και στο Κιλκίς, μετά την εμφάνιση κορονοϊού σε μία έγκυο στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν 360 δείγματα από πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προληπτικά έκλεισαν για απολύμανση τέσσερα σχολεία. Τα σχολεία αυτά θα λειτουργήσουν και πάλι την Τρίτη. Τα νέα κρούσματα έχουν προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών που απευθύνουν έκκληση για τήρηση των αποστάσεων και συστηματική χρήση των μέσων ατομικής προστασίας.