Θύελλα αντιδράσεων και παρεμβάσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για έξωση μιας οικογένειας από το σπίτι όπου διαμένει στην Ξάνθη, επειδή το παιδί τους έχει αυτισμό και οι ένοικοι όπως ισχυρίζονται… «ενοχλούνται». Το θέμα προκάλεσε ήδη την παρέμβαση και του δημάρχου Ξάνθης ο οποίος συμπαρίσταται στην οικογένεια και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθεί λύση.

Το πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πατέρας του 16χρονου Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μητέρα και ο πατέρας του παιδιού μίλησαν στην κάμερα του Open και τα όσα είπαν αποτελούν γροθιά στο στομάχι. «Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνει ένας γονιός, παιδί με αυτισμό. Για όλες τις οικογένειες, κάθε ημέρα δίνουμε έναν αγώνα ζωής για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε», είπε η μητέρα. «Αντιμετωπίζουν ρατσιστικά το παιδί μου και αυτό με ενοχλεί. Δυο μήνες που ήταν κλειστά τα σχολεία, για αυτά τα παιδιά δεν υπήρξε καμία πρόνοια», είπε ο πατέρας του 16χρονου.

Το πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πατέρας του 16χρονου Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Ευαγγέλου υπογραμμίζει ότι μετά από συνάντηση που είχε με πολλούς κατοίκους του χωριού Πηγάδια Ξάνθης, παρουσία του Δημάρχου, τον διαβεβαίωσαν όλοι ότι έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει τον γιο του και δεν έχουν καμία πρόθεση να φύγει η οικογένεια από το χωριό. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα στείλει επιστολή στον δήμαρχο Αβδήρων, Γεώργιο Τσιτιρίδη, ζητώντας του να μεσολαβήσει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, προκειμένου να τους πείσει να παραμείνει η οικογένεια.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του μικρού Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου, είπε πως η κατάσταση που βιώνει η οικογένεια μου είναι απαράδεκτη. «Είναι ένας αγώνας που τον βιώνεις κάθε μερα κι αντί να έχεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν τους βρίσκεις απέναντι σου. Οι ιδιοκτήτες με μισή καρδιά μας είπαν να βρεθεί μια λύση ποια είναι η λύση να πάμε να μείνουμε άλλου», είπε, ενώ για το κράτος σημείωσε, πως δεν υπάρχει για αυτές τις οικογένειες, καθώς ποτέ δεν πήγε στο σπίτι τους ψυχολόγος η κοινωνική λειτουργός να βοηθήσει, όσο μπορεί.

Η παρέμβαση του δημάρχου Αβδήρων

Πληροφορούμενος την υπόθεση που προκαλεί ήδη αντιδράσεις στην Ξάνθη ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης ανέλαβε δράση για να στηρίξει την οικογένεια Ευαγγέλου, στη νέα σοβαρή περιπέτεια που βιώνει. «Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και είμαστε κοντά ώστε να βρεθεί μια λύση» Όπως αναφέρει την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 ή την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, στο σπίτι τους θα βρεθεί κοινωνική λειτουργός ώστε να δει το παιδί και να βοηθήσει όσο μπορεί την κατάσταση. «Η οικογένεια ζει στη Πηγάδια εδώ και πέντε χρόνια και ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ο 16χρονος πηγαίνει σε ειδικό σχολείο απλά σύμφωνα με τα αυτά που λέγονται τώρα την περίοδο της καραντίνας που ήταν κλειστά τα σχολείο έτυχε να εμφανίσει μια κάπως διαφορετική συμπεριφορά, αυτό δεν σημαίνει πως από την μια μέρα στην άλλη του αλλάζουμε τη ζωή, αντιθέτως θα πρέπει να τον βοηθήσουμε και να του συμπαρασταθούμε», καταλήγει ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης.