Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κανδύλης ενημερώνει τους δημότες του ότι επιβάλλεται λουκέτο δυο μηνών και πρόστιμο 20.000 ευρώ για το πάρτι με τα 1.000 άτομα στον Άλιμο.

Όπως έγραψε: «Οι εικόνες που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο και τους τηλεοπτικούς σταθμούς από το χθεσινοβραδυνό πάρτι καταστήματος στην Παραλία του Αλίμου αποτελούν προσβολή και πρόκληση για όλους μας. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία. Κανένας δεν μπορεί να περιφρονεί τη σκληρή προσπάθεια που εδώ και 3 μήνες έχει κάνει όλη η κοινωνία μας για να αποφύγει τα χειρότερα. Στηρίζουμε τα καταστήματα και θέλουμε να είναι ανοιχτά, τόσο για να ψυχαγωγείται ο κόσμος, όσο και για να υπάρχουν θέσεις εργασίας. Πρέπει όμως και τα καταστήματα να βοηθούν τον εαυτό τους, να σέβονται το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία. Σήμερα το απόγευμα προχωράμε στην επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει ο Νόμος για τη συγκεκριμένη σοβαρή παράβαση: σφράγιση του Καταστήματος για 2 μήνες και πρόστιμο 20.000€. Ταυτόχρονα, στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλα τα παραλιακά καταστήματα: να σεβαστούμε την υγεία των ανθρώπων και τους κανόνες που είναι ίδιοι για όλους. Να προσφέρουμε ψυχαγωγία και διασκέδαση, χωρίς να ξεπερνάμε τα όρια που θέτει η συγκυρία και οι κανόνες της πολιτείας».


Νωρίτερα ο flash.gr σε επικοινωνία που με τον δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Κονδύλη, τόνισε ότι ενημερώθηκε για τον σάλο από τα πλάνα των video καθώς ουδέποτε είχε ενημερωθεί για τη διοργάνωση πάρτι ενώ σημείωσε ότι είναι σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στο κατάστημα με βάση τις νεότερες υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν άμεσο λουκέτο στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.Πρόσθεσε δε ότι προωθήσει ρύθμιση για να μένουν ανοιχτά αυτά τα καταστήματα το αργότερο έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Το πάρτι ήταν το πρώτο της καλοκαιρινής σεζόν για το συγκεκριμένο μαγαζί, ένα event, που διαφημίζεται εδώ και μια βδομάδα μέσω των σόσιαλ μίντια, παρά τις συστάσεις και την αγωνία των λοιμωξιολόγων για απότομη αύξηση των κρουσμάτων από τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 1.000 άτομα πέρασαν τις πόρτες του και κατέκλυσαν το χώρο μπροστά από τον Dj έως την παραλία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις