Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να μπορέσουν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιά η οποία ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 4:00 σε δύσβατη, δασική περιοχή στο Ακρωτήριο Αράπης, στο βόρειο τμήμα του Αγίου Όρους. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και άρχισε να κατακαίει δασική έκταση χωρίς ευτυχώς να βρίσκεται κοντά και να απειλεί κάποια από τις Μονές.

Στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός. Στο τόπο της φωτιάς βρέθηκαν βρίσκονται και επιχειρούν 50 Πυροσβέστες με 23 πυροσβεστικά οχήματα, και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα .
Τα ξημερώματα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκαν και τα εναέρια μέσα.

fotia1.jpg

Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση κεραυνού και αναζωπυρώθηκε αργά το απόγευμα. «Υπάρχει ένα μέτωπο φωτιάς έκτασης 700-800 μέτρων. Η ένταση της φωτιάς και της φλόγας έχει πέσει. Καίγεται δασική έκταση στο ακρωτήριο Αράπης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποια Μονή προς το παρόν», δήλωσε στο Έθνος ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Μπάμπης Στεργιάδης.

Η Γενική γραμματεία Πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε τον χάρτη όλης της χώρας για τις περιοχές οι οποίες υπάρχει πρόβλεψη κινδύνου για πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις