Η εφημερίδα δέχτηκε πάνω από 500 καταγγελίες, από φορείς και σωματεία, αλλά και από πολίτες. Οργάνωση δήλωσε πως “έδωσαν πραγματικά ένα μεγάφωνο σε έναν άνδρα που θέλει να προκαλέσει φόβο και ταπείνωση σε μία γυναίκα την οποία κακοποίησε”.  Τίτλος του εξωφύλλου; “Χαστούκισα την JK και δεν μετανιώνω“. H συνέντευξή του Χόρχε Αράντες, ακολούθησε την αποκάλυψη από την συγγραφέα, ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης στη διάρκεια του πρώτου γάμου της. Τις εμπειρίες της, τις μοιράστηκε μέσω ενός προσωπικού κειμένου με το οποίο θέλησε να υπερασπιστεί αμφιλεγόμενες δηλώσεις της για τους τραβεστί.

H Τζειν Κίπερ από την Refuge, την μεγαλύτερη οργάνωση κατά της κακοποίησης γυναικών στη Βρετανία, δήλωσε: “Το πρωτοσέλιδο της Sun είναι ανεύθυνο και απογοητευτικό. Και μάλιστα το δημοσιεύουν μέσα στην καραντίνα όταν οι κλήσεις γυναικών που ζητούν βοήθεια από εμάς έχουν αυξηθεί κατά 66%. Αυτό που έκαναν, είναι να δώσουν δημοσιότητα σε έναν θύτη ενδοοικογενειακής βίας για να δικαιολογήσει τις πράξεις του”. “Δεν είναι ποτέ αποδεκτό να χτυπά κάποιος μία γυναίκα. Το πρώτο ‘χαστούκι’ μπορεί να οδηγήσει σε έναν κυκεώνα βίας. Δύο γυναίκες την εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους σε Βρετανία και Ουαλία, από έναν νυν ή πρώην σύντροφό τους”.

Από την πλευρά της η Sun δηλώνει πως “αηδίασε” από τις δηλώσεις του Αράντες, αλλά το πρωτοσέλιδο είχε σκοπό να τον “εκθέσει”. “Αισθανθήκαμε αηδία με τις δηλώσεις του πρώην συζύγου της JK Rowling και τον χαρακτηρίσαμε ‘άρρωστο’ και ‘αμετανόητο’ στο ρεπορτάζ μας. Δεν ήταν πρόθεσή μας να ωραιοποιήσουμε την ενδοοικογενειακή βία, η πρόθεσή μας ήταν να εκθέσουμε τους δράστες και την παντελή έλλειψη μεταμέλειας. Εμείς πάντα είμαστε στο πλευρό των θυμάτων”, ανέφερε ανακοίνωση της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις