Η «Ομάδα εκδίκησης George Floyd» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας την 1η Ιουνίου. Όπως υποστηρίζει η εν λόγω ομάδα, σε ανακοίνωση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έκανε αυτή τη δράση «αντλώντας έμπνευση από τα γεγονότα στην Αμερική, και ως εκδίκηση για τον George Floyd. Κάναμε αυτή τη δράση σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στο τριήμερο δράσεων αλληλεγγύης με τους έγκλειστους. Πρέπει να τους κάνουμε να υπολογίζουνε τις πράξεις τους, πριν μας ισοπεδώσουν».

Ακόμη, αναφέρεται στο κείμενο ότι «η πρόσφατη περίοδος στις ζωές μας, χαρακτηρίζεται από την εντεινόμενη επιθετικότητα του κράτους και την αυξανόμενη οπισθοχώρηση των αναρχικών. Η καραντίνα έφερε ένα υψηλότερο επίπεδο κοινωνικού ελέγχου και εγκλεισμού, που άνοιξε το δρόμο για την καταστολή στις φυλακές της Θήβας, στους δημόσιους χώρους, στα σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, και στους αγώνες για το περιβάλλον σε όλη την επικράτεια. Το κράτος έδωσε εκατομμύρια στη μπίζνα των μίντια για να κάνουν προπαγάνδα, και άλλα τόσα εκατομμύρια για τον αστυνομικό/τρομοκρατικό μηχανισμό του κράτους που όλο και διογκώνεται».

Σημειώνεται ότι στις 4.00 τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου, μια ομάδα περίπου 10 ατόμων, που επέβαιναν σε μηχανές, έφτασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της οδού Βάρναλη με τη λεωφόρο Ηρακλείου, ρίχνοντας πέντε βόμβες μολότοφ, από τις οποίες εξερράγησαν οι τέσσερις. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε τρία περιπολικά, που ήταν σταθμευμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Δείτε καρέ καρέ την επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας

Βίντεο στο οποίο διακρίνεται η στιγμή της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζονται οι δράστες να κινούνται με προσεκτικές κινήσεις προς το μέρος του Α.Τ. στην οδό Βάρναλη, να ρίχνουν τις βόμβες μολότοφ σε σταθμευμένα περιπολικά που βρίσκονταν στο σημείο και στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή.