Σε εφαρμογή έχει μπει μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην Αθήνα. Ωστόσο, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή προκάλεσαν εκνευρισμό και ατελείωτες ουρές στους οδηγούς. Το πρωί της Δευτέρας δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς αρκετοί οδηγοί δεν ήταν ενήμεροι για τις αλλαγές που θα φέρει ο Μεγάλος Περίπατος.

Κυκλοφοριακή κόλαση το κέντρο της Αθήνας και σήμερα 16 Ιουνίου 2020

Κυκλοφοριακή κόλαση το κέντρο της Αθήνας και σήμερα 16 Ιουνίου 2020

Gepostet von Flash.gr Life am Montag, 15. Juni 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Μεγάλος Περίπατος υπόσχεται δημόσιο χώρο πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στους πολίτες. Η κίνηση είναι σήμερα αυξημένη στο κέντρο της πόλης, καθώς από την Κυριακή έχουν τεθεί πιλοτικά σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου δημιουργείται στην Πανεπιστημίου ποδηλατόδρομος 900 μέτρων και πεζόδρομος, που καλύπτει τις δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων.

Παράλληλα, δημιουργείται μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες ενώ τα ΙΧ θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση. Η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στις αρχές Ιουλίου με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο.

Η εικόνα του κέντρου της Αθήνας άρχισε να αλλάζει ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, με τη Βασιλίσσης Όλγας να αποκτά έναν εντυπωσιακό πεζόδρομο κόκκινου χρώματος που ξεκινά από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και να φτάνει ως την Βασιλίσσης Αμαλίας.

Δίπλα του, στις γραμμές του τραμ, υπάρχει προσωρινή διαδρομή για ποδηλάτες κίτρινου χρώματος, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να φτάσουν στον υπερσύγχρονο ποδηλατόδρομο που θα υπάρχει στην Πανεπιστημίου. Με την παρέμβαση στη Βασιλίσσης Όλγας, το Ζάππειο ενοποιείται με τον Ναό του Ολυμπίου Διός και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέεται με το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον λόφο του Αρδηττού.

Το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη

«Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε», ανέφερε χθες σε ανάρτησή του στο facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Από σήμερα το πρωί τρεις από τις έξι λωρίδες αποδίδονται στους πεζούς και τους ποδηλάτες σε 7.000 τ.μ. ελεύθερου δημόσιου χώρου, που θα ομορφύνουν με παγκάκια και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες με πράσινο. Δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα μία ασφαλής, υπέροχη ποδηλατική διαδρομή που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια. Και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινούνται ανεμπόδιστα και γρήγορα».

«Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ.Αρεοπαγίτου, την Απ.Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους» καταλήγει στην ανάρτηση του ο κ.Μπακογιάννης.