Ένα ιδιόχειρο σημείωμα της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννη στην Καλλιθέα, βρήκαν οι αρχές στο σπίτι της της γυναίκας που φέρεται να πραγματοποίησε την φρικτή επίθεση. Πιο αναλυτικά, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, στο MEGA, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα «γρίφο» στο σπίτι της 35χρονης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο σημείωμα γίνεται αναφορά σε έναν 40χρονο, που φέρεται να ήταν το «μήλο της έριδος» στη μοιραία σχέση μεταξύ των δύο γυναικών, τουλάχιστον κατά την εκτίμηση της 35χρονης. «Αυτός, με αυτόν πορεύομαι, ξαφνικά εκεί που είναι μόνος του και θέλει να με δει κάποια του κολλάει. Αλλά δεν κάνει κάτι. Με κρατάει στα χέρια του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σημείωμα. «Θα φύγω από τη ζωή του ή θα με διώξει;», προσθέτει σε άλλο σημείο.

Να σημειωθεί ότι από την εξέταση του 40χρονου άνδρα, προέκυψε ότι η αιτία αυτής της επίθεσης ήταν ανύπαρκτη και ζήτημα καθαρά της εμμονής της 35χρονης. Όπως προκύπτει, ο 40χρονος  όχι μόνο αδιαφορούσε επιδεικτικά για την 35χρονη, αλλά δεν την είχε καν καταχωρημένη στο κινητό του. Ο ίδιος μάλιστα, σημείωσε ότι δεν ήξερε ότι η Ιωάννα ήταν εκείνη που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, εντός της ημέρας ή αύριο θα ενταχθούν ορισμένα ενδιαφέρονται στοιχεία στη δικογραφία, όπως για παράδειγμα τα δεδομένα τηλεφωνικής παρακολούθησης του κινητού της 35χρονης.«Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Θα μάθω ότι θα χωρίσει. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου». Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποκαλύπτει ότι, εκτός από την 34χρονη Ιωάννα, η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, το πρωί της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα, φαίνεται ότι είχε βάλει στο στόχαστρο και μια μελαχρινή γυναίκα, με την οποία εργαζόταν στην ίδια εταιρεία.

Αυτό τουλάχιστον σημειώνει σε ιδιόχειρο σημείωμά της, με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2019. Το σημείωμα το οποίο βρήκε η αστυνομία στο διαμέρισμά της περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Η 35χρονη γράφει στο σημείωμά: «Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον… (αναφέρει το όνομα του 40χρονου φίλου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου». Σε άλλο σημείο του σημειώματος, με την ίδια ημερομηνία, γράφει η 35χρονη: «Είμαι αστράκι και εγωίστρια ή θα αγχωθώ για το μέλλον. Με έχει αγχώσει μια γυναίκα υποσυνείδητα. Βρισκόμαστε και απομακρυνόμαστε».

Στη συνέχεια, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2019, η φερόμενη ως δράστιδα σημειώνει: «Εγώ σκέφτομαι τι σκέφτεται και κάνει την τρίχα … τριχιά. Θα μάθω, ότι υπάρχει άλλη για αυτόν ή θα μάθω για κάτι ευχάριστο; Θα τσακωθώ με ανοιχτόχρωμη. Κάποια γυναίκα από το παρελθόν θα του ζητήσει…». Τέλος, η 35χρονη, στο ίδιο σημείωμα, αναρωτιέται εάν ταιριάζει ωροσκοπικά με τον 40χρονο φίλο της.

Η κατηγορούμενη, που δεν έχει ομολογήσει έως τώρα, πρόκειται να οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή.


Λεπτό προς λεπτό η επίθεση μέσα από τις φωτογραφίες της δικογραφίας

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 33χρονης Ιωάννας Π. στην Καλλιθέα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το Έθνος. Πρόκειται για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείς, το οποίο συνελέγη από την Ασφάλεια και απεικονίζει μεταμφιεσμένη τη φερόμενη ως δράστιδα σε διάφορα σημεία της Αθήνας, όπως και για φωτογραφικό υλικό από τις κατασχέσεις που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της σύλληψης της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση. Η 35χρονη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη (16/6). Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να αρνείται ότι διέπραξε το έγκλημα. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει νέα έρευνα αναφορικά με το κινητό της κατηγορουμένης στην προσπάθεια τους να συλλέξουν περισσότερα δεδομένα για την υπόθεση.

Η Ιωάννα βγαίνει από το αυτοκίνητό της 

 Η δράστις περπατάει στη λεωφόρο Συγγρού

Η δράστις με μάσκα και περούκα 

Η δράστις περπατάει προς το σημείο

Η δράστις κατευθύνεται προς το καρτοτηλέφωνο

Η δράστις περπατάει στη λεωφόρο Συγγρού 

Η Ιωάννα μπροστά από το αυτοκίνητό της 

Η δράστις πηγαίνει στο ταξί που την περιμένει μετά από ραντεβού

Η δράστις φτάνει και μπαίνει στο ταξί 

Η καμπαρντίνα, η περούκα και το παντελόνι της δράστιδος

Η τηλεκάρτα με την οποία κάλεσε το ταξί 

Η τσάντα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης η δράστις


Νέα δεδομένα για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο έγκλημα της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας. Το Βήμα παρουσιάζει σειρά νέων στοιχείων, τα οποία μπαίνουν στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών.

Πρώτον: Οι αστυνομικοί, στις 3 Ιουνίου, είχαν ανακαλύψει – μέσω της ανάλυσης της τηλεκάρτας – ότι η 35χρονη που συνελήφθη προ πενθημέρου, ήταν αυτή που πραγματοποίησε τις κλήσεις προς την εταιρεία ραδιοταξί κι αυτή που φέρεται ότι έριξε το βιτριόλι στη λογίστρια. Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, έσπευσαν στο Θριάσιο νοσοκομείο για να ρωτήσουν την τραυματισμένη Ιωάννα για την εν λόγω γυναίκα. Φροντίζοντας όμως να συμπεριλάβουν στο ερωτηματολόγιο και άλλες γυναίκες προκειμένου να μην αντιληφθεί κανείς ότι η 35χρονη ήταν η βασική ύποπτη και να μην υπάρξει σχετική κρίσιμη «διαρροή». Έκπληκτοι οι αστυνομικοί άκουσαν την Ιωάννα ν’ αναφέρεται με καλά λόγια για τη «φίλη» της και να μνημονεύει σε χαμηλούς τόνους την μικρή προστριβή τους μέσω Facebook και την οποία θεωρούσε πλέον ως «άνευ σημασίας».

Δεύτερον: Η ΕΛ.ΑΣ είχε θέσει υπό τηλεφωνική παρακολούθηση την 35χρονη από τις 6 Ιουνίου και θα παρουσιάσει εντός των επομένων ωρών τα δεδομένα από αυτές τις υποκλοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της τηλεφωνικής παρακολούθησής της η 35χρονη δεν έχει προχωρήσει σε αναφορές για την επίθεση με το βιτριόλι ενώ χρησιμοποιούσε τις διαδικτυακές εφαρμογές (Viber κλπ) συνομιλιών.  Από το σύνολο των παρακολουθήσεων τις τελευταίες ημέρες της 35χρονης δεν προέκυψε ότι την απασχολούσε πια το συμβάν της Καλλιθέας. Όμως στους αστυνομικούς ανέφερε ότι «παρακολουθούσε την υπόθεση από τα ΜΜΕ γιατί η 34χρονη ήταν γνωστή της κι είχε γενικό ενδιαφέρον».

Óôïí ÅéóáããåëÝá ïäçãçèçêå áðüøå 35÷ñïíç ãõíáßêá ãéá ôçí åðßèåóç ìå âéôñéüëé óå ãõíáßêá óôçí ÊáëëéèÝá, ÐÝìðôç 11 Éïõíßèïõ 2020 (EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

Τρίτον: Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να απομόνωσε από αυτές τις υποκλαπείσες συνομιλίες δείγμα φωνής της 35χρονης προκειμένου να συγκριθεί με τις ηχογραφημένες συνομιλίες της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι όταν κάλεσε το ραδιοταξί για να την περιμένει κοντά στο σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπάρχει πλήρης ταυτοποίηση, γεγονός που αποδίδεται όμως σε τεχνικό θέμα και στη «φύση» αυτής της εξέτασης από τις οποίες δεν προκύπτουν βέβαια αποτελέσματα. Σύμφωνα με επιπρόσθετες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ στις διαδοχικές επισκέψεις στην 34χρονη στο Θριάσιο νοσοκομείο -πολλές από τις συνομιλίες δεν αποτυπώθηκαν σε επίσημη κατάθεση- είχαν ζητήσει από την Ιωάννα να ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση του ραδιοταξί, όμως εκείνη δεν είχε αναγνωρίσει τη φωνή.

Τέταρτον: Από την εξέταση του 40χρονου, υπευθύνου διαδικτυακού τόπου, που «διεκδικούσε» η 35χρονη, προέκυψαν νέα στοιχεία που καταδεικνύουν περαιτέρω ότι η αιτία της φρικιαστικής επίθεσης είναι ανύπαρκτη κι όλα ήταν ζήτημα πιθανόν της εμμονής της 35χρονης κατηγορούμενης. Από την εξέταση προέκυπτε ότι ο συγκεκριμένος άντρας αδιαφορούσε επιδεικτικά ή είχε ξεχάσει τις γυναίκες οι οποίες «πρωταγωνιστούν» στην υπόθεση. Όπως ανέφερε ο ίδιος δεν ήθελε οποιαδήποτε δέσμευση με την 35χρονη αλλά ούτε και με άλλες γυναίκες που είχε παράλληλες σχέσεις, δεν είχε καταγεγραμμένο το κινητό της κι αδιαφορούσε μονίμως σε παρακλήσεις της να «έρχεται σπίτι του, να τον φροντίζει στην καθημερινότητά του». Μιλώντας για λίγες συναντήσεις που είχαν ύστερα από συνεννοήσεις μόνο μέσω social media. Συμπληρώνοντας ότι λόγω της γενικότερης αποστασιοποίησής του σχεδόν είχε ξεχάσει τη «διαδικτυακή» προστριβή των γυναικών αλλά και δεν ήξερε ότι η 34χρονη Ιωάννα ήταν αυτή που είχε δεχθεί το βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Πέμπτον: Το εντυπωσιακό στοιχείο που ανακύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης είναι ότι ένα ‘like» στο Facebook δεν ήταν μόνο η ασήμαντη αιτία της παλαιότερης «ρήξης» της 35χρονης κατηγορουμένης με την άτυχη Ιωάννα που οδήγησε στη δραματική επίθεση στην Καλλιθέα. Από την κατάθεση που έδωσε ο 30χρονος μέχρι πρότινος σύντροφος της Ιωάννας προέκυπτε ότι κι εκείνος είχε έλθει σε σύγκρουση μαζί της λίγα 24ωρα πριν την επίθεση εναντίον της, πάλι για ένα «like» άλλου άντρα στο Facebook. Μάλιστα αυτό το επεισόδιο με το πρώτο διαδικτυακό ‘like» που μνημόνευσε στην πρώτη κατάθεση ο 30χρονος, είχε απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την ΕΛ.ΑΣ ότι σχετίζεται μέσω άλλων προσώπων, με το τραγικό συμβάν της Καλλιθέας. Για να διαπιστωθεί αργότερα ότι η επίθεση ήταν τελικώς για… άλλο, προγενέστερο δείγμα ηλεκτρονικής ευαρέσκειας.

Έκτον: Η ΕΛ.ΑΣ έχει βασικό στόχο να προχωρήσει σε ανάλυση των διαδικτυακών αναζητήσεων της 35χρονης προκειμένου να πληροφορηθεί πώς έμαθε τα «κόλπα» να εξαϋλώνει τα ίχνη της με χρήση τηλεκάρτας, κλειστά κινητά κλπ., αλλά και πότε και πώς βρήκε το βιτριόλι. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί μετά βεβαιότητας ότι είχε προχωρήσει στην αναζήτηση της περούκας που χρησιμοποίησε, την περίοδο 6-9 Μαΐου, δηλαδή περίπου 10 ημέρες προ της επίθεσης.

Έβδομον: Σύμφωνα με πληροφορίες και τα τελευταία 24ωρα η 35χρονη επιμένει στην αρνητική στάση της, για την εμπλοκή της στην επίθεση. Ο νομικός εκπρόσωπός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε στο Βήμα ότι «υπάρχει σειρά ερωτημάτων που ελπίζω να απαντηθούν είτε κατά την επικείμενη απολογία της είτε κατά την πορεία της ανακρίσεως». Όμως, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν προληπτικά μέτρα για τη συνεχή παρακολούθηση της 35χρονης από ψυχολόγους στη διάρκεια της παραμονής της στα γραφεία της ΓΑΔΑ ύστερα από πληροφορίες που της δόθηκαν ότι η ύποπτη αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο απονενοημένο διάβημά της «ύστερα από αυτό που συνέβη», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις