Κοντά στην εξιχνίαση κυκλώματος που κρατούσε με τη χρήση βίας νεαρούς μετανάστες στην Άρτα βρίσκονται οι Αρχές. Οι αστυνομικοί την Κυριακή εντόπισαν δύο 18χρονους, έναν Αφγανό και έναν Πακιστανό, σε κατάσταση σοκ σε δύο διαφορετικά σημεία της Άρτας. Οι νεαροί δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ ένας από αυτούς έφερε τραύμα στο αριστερό χέρι.

Όπως κατήγγειλαν στους αστυνομικούς, λίγο νωρίτερα είχαν καταφέρει να διαφύγουν από την αποθήκη που τους κρατούσαν φυλακισμένους τα μέλη κυκλώματος σε αγροτική περιοχή της Άρτας έως ότου συγγενικά τους πρόσωπα καταβάλουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παράνομης κράτησης, τους είχαν αρπάξει χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στον ιατροδικαστή, προκειμένου να εξετάσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους.

Σύμφωνα με το patrastimes, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός Αλβανού, ως μέλος του κυκλώματος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. Οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε ο χώρος όπου κρατούνταν ως όμηροι οι αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων.

Παρόμοια υπόθεση ομηρίας

Παρόμοια υπόθεση έχει καταγραφεί ξανά στην Άρτα πριν από ένα χρόνο, όπου κύκλωμα κρατούσε «φυλακισμένους» 14 Πακιστανούς με αντάλλαγμα λύτρα. Οι όμηροι κατά την κράτησή τους, είχαν υποστεί βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από τα μέλη του κυκλώματος. Παράλληλα, οι δράστες τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Από την έρευνα της ΕΛΑΣ είχε προκύψει ότι οι αλλοδαποί κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους από το Πακιστάν στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία κυμαίνονταν από 1.500 ως 10.000 ευρώ, και θα παρέδιδαν στο κύκλωμα, για την απελευθέρωσή τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις