Μια επικίνδυνη «τεχνική» για να αποφεύγουν διόδια φαίνεται πως έχουν αναπτύξει κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, οι οδηγοί από Θεσσαλονίκη με προορισμό το λιμάνι της Γλύφας δεν στρίβουν στην «έξοδο» για Γλύφα – Πελασγία, αλλά μπαίνουν με την όπισθεν από την «είσοδο» που βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω. Ουσιαστικά, κινούνται αντίθετα στην έξοδο που υπάρχει προς την εθνική οδό, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τροχαίο.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με καταγγελία οδηγού, τις τελευταίες ημέρες δύο μεγάλα οχήματα κινήθηκαν αντίθετα στην έξοδο για να μην πληρώσουν τα διόδια, σε μια άκρως επικίνδυνη κίνηση.

Δείτε το βίντεο

Τα κόλπα των οδηγών

Ένα απίστευτο κόλπο είχε εμπνευστεί οδηγός νταλίκας, προκειμένου να αποφεύγει να πληρώνει τα διόδια. Ο συγκεκριμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα περνούσε σηκώνοντας στις μπάρες, ενώ είχε στη διάθεσή του… συλλογή από πλαστές πινακίδες.

Ο οδηγός συνελήφθη από άνδρες της Τροχαίας στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής στον κόμβο Εγνατίας- Ιωαννίνων. Από την έρευνα προέκυψε ότι η νταλίκα με την οποία έκανε μεταφορές στο εξωτερικό είχε πλαστές πινακίδες. Επιπλέον όμως, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είχε στο όχημα επιπλέον πλάστες πινακίδες με διαφορετικούς αριθμούς κυκλοφορίας, τους οποίους χρησιμοποιούσε προκειμένου να περάσει τους σταθμούς διοδίων χωρίς να πληρώσει.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε, είχε καταγγείλει την αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων τα όσα συνέβαιναν με την συγκεκριμένη νταλίκα και τα ξημερώματα στήθηκε μπλόκο. Ο 49χρονος οδηγός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Επαγγελματία Λαμιώτης οδηγός φορτηγού πλαστογραφούσε πινακίδα κυκλοφορίας, που όπως αποδείχτηκε ανήκε σε φορτηγό άλλου επαγγελματία (επίσης από τη Λαμία), ο οποίος και κλήθηκε να πληρώσει τις παράνομες διελεύσεις του πρώτου από τα διόδια.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος οδηγός άλλαζε την πινακίδα του όταν ήθελε να ταξιδέψει μέσω διοδίων, από τα οποία περνούσε χωρίς να πληρώσει αντίτιμο. Κάποια στιγμή, η εταιρεία που ελέγχει τους σταθμούς σε Κλειδί Ημαθίας και Πελασγία, απ’ όπου είχε περάσει με την πλαστή πινακίδα ο κατηγορούμενος, έστειλε τον «λογαριασμό» ύψους 1.060 ευρώ σε άλλον άνθρωπο.

Τότε εκείνος κατάλαβε ότι κάτι τρέχει και τελικά η υπόθεση έφτασε στα Δικαστήρια. Όπως επισημάνθηκε στο δικαστήριο, ο οδηγός του φορτηγού δεν έφτιαχνε νέες πινακίδες, αλλά απλώς πείραζε το τελευταίο ψηφίο μην γνωρίζοντας ότι έμπλεκε στο δικό του κόλπο άλλον άνθρωπο.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατάρτιση πλαστού εγγράφου, το οποίο χρησιμοποίησε κατ’ εξακολούθηση και τον τιμώρησε με πέντε μήνες ποινή φυλάκισης με 3ετή αναστολή

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις