Μεγάλη ήταν η έκπληξη κατοίκων και περαστικών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς το καινούριο συντριβάνι της Ομόνοιας είχε γεμίσει σαπουνάδα. Τις εικόνες μετέδωσε το κανάλι του OPEN TV, όπου έκπληκτος ο δημοσιογράφος διαπίστωσε το παράξενο γεγονός. Φαίνεται πως κάποιος σκέφτηκε το βράδυ να ρίξει απορρυπαντικό ή σαπούνι στο συντριβάνι, με αποτέλεσμα οι σαπουνάδες να ξεχειλίσουν. Στο σημείο υπήρχαν ήδη συνεργεία του δήμου που όλο το βράδυ έσπαγαν και τοποθετούσαν πλακάκια προσπαθώντας να διορθώσουν μια κακοτεχνία.

Συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί ότι μόλις λίγες εβδομάδες μετά τα πολύπαθα εγκαίνια, που άργησαν αρκετούς μήνες λόγω κορονοϊού, τα νερά άρχισαν να ξεχειλίζουν κάτω από το γλυπτό του Ζογγολόπουλου και να γεμίσουν ρυάκια το πλακόστρωτο. Έτσι, τα συνεργεία εργολάβων όλο το βράδυ ξήλωναν πλακάκια.

Τα νερά ξεχείλισαν

Τα συνεργεία ενώ εργάζονταν όλο το βράδυ δεν κατάφεραν να διορθώσουν τη ζημιά. Ξήλωσαν τις πλάκες πεζοδρομίου γύρω από τη βάση του γλυπτού με στόχο να διαμορφώσουν στη συνέχεια ένα αυλάκι που θα μπορεί να συγκρατεί τα νερά που υπερχειλίζουν. Σημειώνεται πως από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του συντριβανιού πολλοί ήταν αυτοί που είχαν επισημάνει την κακοτεχνία και τα νερά στα πεζοδρόμια.

Σύμφωνα με το ‘Εθνος, το γλυπτό του Γεώργιου Ζογγολόπουλου έχει την επωνυμία «Πεντάκυκλο» και ένα βιογραφικό με αρκετές περιπέτειες. Τοποθετήθηκε στην Ομόνοια λίγο μετά την πρώτη του παρουσίαση στην Μπιενάλε της Βενετίας του 2001 αλλά έκτοτε λειτούργησε ελάχιστα καθώς πάντοτε δημιουργούσε πρόβλημα η ροή των υδάτων που κυλούν από ύψους 15 μέτρων.

Με αφορμή τις εργασίες συνολικής αναδιαμόρφωσης της Πλατείας, ο Δήμος Αθηναίων μελέτησε τις κινήσεις που θεώρησαν απαραίτητες ώστε το υδροκινητικό γλυπτό να επιστρέψει στη ζωή. Οι πέντε σιδερένιοι κύκλοι μπήκαν όντως σε κίνηση το βράδυ της 14ης Μαΐου όταν έγιναν τα εγκαίνια που ανάγκασαν τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να παραδεχτεί το λάθος για τον συνωστισμό που προέκυψε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις