Μια πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε ένα οικοπεδικό χώρο στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε μια διπλανή μάντρα αυτοκινήτων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην λεωφόρο 62 Μαρτύρων Ηρακλείου, στην περιοχή του Γιόφυρου, και η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 30 πυροσβέστες, 7 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Οι κάτοικοι βρήκαν έντρομοι στον δρόμο καθώς από την φωτιά προκλήθηκαν εκρήξεις που αναστάτωσαν την περιοχή. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και οι πυροσβέστες ξεκίνησαν τη μάχη της κατάσβεσης.

untitled-1

Επτά αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ σοβαρές υλικές ζημιές έχουν υποστεί τρία ακόμη.
Στην περιοχή επικράτησε πανικός καθώς από τις φλόγες καταστράφηκαν καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκρήξεις και διακοπές ρεύματος. Η φωτιά έσβησε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, στο χωριό του Αργασίου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου και αναλυτικότερα 6 οχήματα με 14 άντρες, 2 ιδιωτικές υδροφόρες ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, τα οποία έκαναν ρίψεις με αφρό και νερό. Η επιχείρηση των πυροσβεστών τόσο από τον αέρα όσο και από το έδαφος ήταν συντονισμένη και μπόρεσαν γρήγορα να περιορίσουν τη φωτιά μόνο σε ένα μέτωπο κάτι που θα οδηγούσε σιγά σιγά και στον έλεγχο. Είναι η τρίτη πυρκαγιά που ξεσπά στο νησί της τελευταίες ημέρες και οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε επιφυλακή

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά έκαψε σχεδόν τρία (3) στρέμματα δασικής έκτασης ενώ έφτασε σχεδόν στην αυλή σπιτιού που βρίσκεται πάνω από την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνος, το οποίο γλύτωσε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η τροχαία Ζακύνθου για περίπου δύο ώρες είχε αποκλείσει το δρόμο, καθώς η φωτιά έκαιγε ακριβώς δίπλα στο δρόμο προς το χωριό του Αργασίου.