Ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει το μεγάλο πάρτι  που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε πλαζ της Πάτρας με τη συμμετοχή περισσοτέρων των χιλίων ατόμων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει το Tempo24.gr, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής αντιδρούν έντονα  για τη διεξαγωγή του πάρτι, τη στιγμή που κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια απειλούνται με πρόστιμα που φτάνουν τις 50.000 ευρώ ενώ ήδη έχουν μπει λουκέτα σε παραλιακά μαγαζιά της Πάτρας για τον αριθμό των θαμώνων. Το πάρτι φέρεται να διοργανώθηκε μέσω των social media όπου κυκλοφορούν video και φωτογραφίες.

Πως είναι δυνατόν από την μία να τηρούνται αυστηρά μέτρα στα μαγαζιά μας και από την άλλη να επιτρέπεται να  συμβαίνει κάτι τέτοιο, σε εξωτερικούς χώρους;» αναρωτιέται μιλώντας στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Αχαΐας.

Οι καταστηματάρχες, είχαν αναφερθεί ξανά σε αυτό το πρόβλημα ενώ όπως αναφέρει ο κ. Στεργίου δεν υπάρχει άλλη λύση από το να απευθυνθούν στην αστυνομία.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό παρά την αυστηρή προειδοποίηση για την επιβολή τσουχτερών προστίμων και λουκέτων στους απείθαρχους, δύο ιδιοκτήτες μπιτς μπαρ ένα στη Μύκονο και ένα στον Άλιμο διοργάνωσαν μεγάλα πάρτι με έντονο συνωστισμό όπου δεν τηρήθηκαν  τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της πανδημίας το κορονοϊού. Και στα δύο μαγαζιά μπήκε λουκέτο και επιβλήθηκε μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Επίσης εν μέσω πανδημίας σε μυστική παραλιακή τοποθεσία είχε διοργανωθεί «αντί-κορώνα» πάρτι με αλκοόλ, δυνατή μουσική, φωτορυθμικά ακόμα και φωτιές στην άμμο. Οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρήθηκαν σε καμία περίπτωση με τους συγκεντρωμένους -κατά πλειοψηφία- νεαρούς να αγνοούν επιδεικτικά τις υποδείξεις των ειδικών για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Όλα δείχνουν ότι κάποιοι επιχειρούν εν μία νυκτί να καταστρέψουν ότι με τόσο κόπο καταφέραμε λίγο καιρό  μετά την χαλάρωση της καραντίνας.