Θετικό κρούσμα κορoνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο. Σύμφωνα με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Π. Ηπείρου το κρούσμα καταγράφηκε στην Θεσπρωτία. Πρόκειται για 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας.

Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της, ενώ τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε σε άμεση επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 5 γιατρούς και 5 νοσηλευτές. Σημειώνεται ότι μία από τις 5 αδελφές της δουλεύει στο κέντρο υγείας της Παραμυθιάς. Θα γίνει επίσης ιχνηλάτηση των επαφών της.

Μετά το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους με το προσωπικό να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονωϊού στην Παραμυθιά, έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Κέντρου Υγείας και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥΥ για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης για λόγους ασφαλείας για μία εβδομάδα το Κέντρο Υγείας θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ καθώς αναστέλλεται η συνταγογράφηση και η εξέταση τακτικών περιστατικών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη απολύμανση.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερικών Ιατρείων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Κρούσμα στο Νοσοκομείο Έδεσσας

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και μία νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Έδεσσας. Πρόκειται για μια 47χρονη γυναίκα  που εργάζεται στο Νοσοκομείο Έδεσσας η οποία, μετά από τα σχετικό τεστ που έγινε, διαγνώστηκε με κορονοϊό. Η γυναίκα βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της.

Να σημειωθεί ότι ήδη ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των ατόμων του οικείου περιβάλλοντός της και πιθανόν να ληφθούν επιπλέον μέτρα στο τμήμα το οποίο εργάζεται.

Το τελευταίο 24ωρος ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 190.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις